Львівські ресторани потрапили в список 100 найкращих. Перелік

10038 0
Кращих визначали гастрокритики, фахівці у галузі ресторанного бізнесу, а також відомі українці, що мають репутацію гурманів.

Ресторани Львова потрапили у список 100 найкращих за версією журналу НВ. Зазначається, що їх визначали 100 співвітчизників, зокрема гастрокритиків, фахівців у галузі ресторанного бізнесу, а також відомі українці, що мають репутацію гурманів.

Представники ресторанного бізнесу, які брали участь у відборі, мали можливість назвати будь-які заклади України за винятком тих, яких стосуються їх безпосередньо.

Читайте також: Ризики збільшуються, але страху вже немає. Львівський готельєр про бізнес у час Covid-19

Також повідомляється, що цього року визначення 100 найкращих ресторанів України перенесли з травня на вересень. Оскільки тоді, всі ресторани не працювали, а тепер – за винятком тих, хто не пережив кризу, знову відкриті для своїх відвідувачів.

Amadeus

Адреса: пл. Кафедральна, 7

Середній чек: 500 грн

Кухня: європейська

Це спокійне і камерне місце більше тяжіє до традиційного європейського інтер’єру і стриманої класики в їжі. Тому тут не зустрінеш експериментальної кухні або вигадливого декору, зате можна підкріпитися чудово приготованим французьким цибулевим супом або італійським ризото з келихом доброго вина.

Mons Pius

Адреса: вул. Лесі Українки, 14

Середній чек: 500 грн

Кухня: стейк-хаус

Тільки м’ясо і нічого зайвого – девіз одного з шести ресторанів львівської мережі Restaron Вардекса Арзуманяна. Ідеологи закладу обіцяють гостям чесні стейки без надлишку приправ і авторське пиво з краєвидом на старовинний вітраж роботи знаменитого майстра Яна Генріка Розена. На окрему увагу заслуговують сніданки на літньому майданчику в історичному львівському дворику.

Читайте також: Площа Коліївщини. Частинка старого Львова, яку скоро осучаснять

Tante Sophie

Адреса: вул. Друкарська, 6а

Середній чек: 450 грн

Кухня: французька

Двері в цей ресторан – мабуть, одні з найзнаменитіших у місті, адже тільки у ледачого туриста немає фото біля синіх стулок у локальний Прованс. Меню закладу збудовано насамперед навколо найсвіжіших равликів, оскільки власникам належить устрична ферма неподалік міста. Цих молюсків у ресторані подають під дванадцятьма різновидами соусів, привезених із різних регіонів Франції.

Дуже висока кухня

Адреса: пл. Ринок, 14

Середній чек: 400 грн

Кухня: авторська

Одне з наймодніших місць Львова, що належить мережі!FEST, славиться своєю нестандартною концепцією – тут гостей не обмежують рамками нудного меню і пропонують замовити кухареві «чого душа забажає» у будь-якій кількості. Акомпанемент креативній їжі складе музика на вінілових платівках, яка лунає з величезних старовинних грамофонів.

Читайте також: «Коронавірус закрив нас у капсулах. І це, без сумніву, вплине на ресторанну культуру». Марк Зархін про бізнес і кухню

Кумпель

Адреса: вул. Володимира Винниченка, 6; пр. В’ячеслава Чорновола, 2б

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Сюди зазвичай приходять по крафтове пиво й автентичну галицьку кухню – таким простим і зрозумілим поєднанням пишаються автори концепції. Сім різновидів пінного власного виробництва у Кумпелі подають до біфштексу з телятини «карманадля» і до тушкованої капусти зі свининою – бігуса. Ввечері у вихідні звучить запальна жива музика кавер-бенду.

Пара Джанов и Портвейн

Адреса: вул. Лесі Українки, 12

Середній чек: 300 грн

Кухня: вірменська, європейська

Черговий заклад мережі Restaron усього за рік став одним із найпопулярніших у місті, зокрема завдяки інтер’єру, де панує повна еклектика. Дизайн, як і вся концепція бару, максимально втілює суміш українського, грузинського і вірменського – трьох народів і культур, яких стосувався режисер Сергій Параджанов. У барі, крім вин, пригощають портвейном, хересом і вермутами, а як закуску пропонують женгялов хац – вірменський пиріг із 15 різновидами трав.

Читайте також: «Голка в сіно». Як львівський коктейль-бар садить дерева в місті і переборює карантин

Ресторація Бачевського

Адреса: вул. Шевська, 8

Середній чек: 600 грн

Кухня: локальна

Тут у зелені обідніх залів і оранжерей співають оду новій галицькій кухні – страви за старовинними локальними рецептами ефектно подають із застосуванням сучасних кулінарних прийомів. Традиційні львівські лазанки з раками відмінно уживаються з осучасненим вишневим безе, а колориту трапезі додають фірмові настоянки. Їх, до речі, можна купити із собою у місцевій крамниці.

Цукерня

Адреса: вул. Староєврейська, 3

Середній чек: 150 грн

Кухня: кондитерська

Як нескладно здогадатися з назви, в Цукерні основна увага прикута до авторських локальних солодощів і випічки. Асортимент вражає: від звичайного львівського сирника або традиційного львівського пляцка з кремом до шпинатно-маракуєвого торта. Серйозніші страви в кондитерській подають на сніданок, саме тоді в меню з’являються налисники, омлети, тости і каші.

Читайте також:  Львів'яни приїздять сюди за спокоєм. Власниця музею-ресторану про туристів на карантині

Шампанерія Х&Х

Адреса: вул. Лесі Українки, 29

Середній чек: 300 грн

Кухня: європейська

Досвідчені міські гурмани запевняють, що тут подають найкращі сніданки у Львові, ну або принаймні найгарніші. Меню ресторану складено навколо трьох основних продуктів – шампанського, хачапурі та хот-догів, яких у асортименті приголомшливий список різновидів. Тому зазирнути до Шампанерії Х&Х варто як мінімум на перекус або на денний аперитив.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!