Львівські університети опустилися у рейтингу найкращих IT-вишів України

4781 0
У порівнянні з минулими роками рейтинг Львівської політехніки та ЛНУ ім. Франка став значно нижчим.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Ресурс DOU вже втретє оприлюднив рейтинг вишів з IT-спеціальностей. Вони опитали 2938 спеціалістів, які працюють зараз в IT та які вчилися в українських університетах, незалежно від того, отримали диплом чи ні. У трійці лідерів опинилися два харківські університети, а очолює рейтинг вже третій рік поспіль НаУКМА.

Читайте також: 8 онлайн-платформ для навчання IT

Натомість львівські виші погіршили свої позиції. У 2016-му Львівський національний університет ім. Франка був на шостій позиції, у 2017 – на десятій, а вже у 2018 університет посів одинадцяту позицію з 17, маючи 6 балів з 10 можливих. Тим не менше, високо оцінюється складність навчання в університеті, особливо на факультеті прикладної математики та інформатики, а також співвідношення ціна-якість навчання у виші – 55% опитаних вважають це співвідношення не завищеним. У цілому студенти та випускники не дуже задоволені своїм університетом, і 25% з них обрали б інший виш в Україні.

У 2016 та 2017-му Львівська політехніка була на восьмому місці, а у 2018 опустилася до дванадцятої сходинки, маючи 5,9 балів з 10 можливих. Серед сильних сторін вишу опитані вказують технічне оснащення, серед слабких – рівень викладачів та організацію навчального процесу.

«Рейтинг DOU не у всіх пунктах об’єктивно відображає реальність, адже у ньому враховують факультети, а кращому випадку – кафедри. А студенти перш за все обирають спеціальність», – зауважує директор освітнього напрямку Львівського IT Кластеру Зеновій Верес.

Також він пояснив, що головна причина невдоволення студентів у тому, що університетські знання не збігаються з тими, що очікують від них роботодавці, а також корупція та девальвація диплому, який працедавці не вимагають.

Ганна Аргірова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!