Львівській волонтерці Софії Федині присвоїли орден Княгині Ольги

2596 0
Софія Федина викладає в ЛНУ, а також займається волонтерською діяльністю.
Фото: Софія Федина / Facebook

Фото: Софія Федина / Facebook

Президент присвоїв львівській волонтерці та співачці Софії Федині орден Княгині Ольги ІІІ ступеня. Петро Порошенко вручив нагороду під час презентації вистави «Ремінісценції. UA» учора, 8 грудня.

«Радий привітати Софію Федину із державною нагородою Орденом Княгині Ольги III ступеня. Софія презентувала сьогодні виставу "Ремінісценції. UA" – знаю її з часів Майдану, як волонтерку, яка провела багато часу на фронті, допомагаючи нашим десантникам», – сказав Президент.

Читайте також: Перед хлопцями дуже соромно. Чому Львів провалив зустріч із воїнами-десантниками

Софія Федина – кандидатка політичних наук, викладачка ЛНУ імені Івана Франка, колишня голова Світової федерації українських лемківських об’єднань та ведуча львівського Євромайдану. Нині є радницею голови ЛОДА. У 2013 році стала лауреаткою премії імені Василя Стуса, а у 2017 – премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України.

Довідка

Орден княгині Ольги I, II, III ступенів — державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім'ї. Її призначають із 1997 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!