Львівського патрульного, який вимагав хабар, відсторонили від роботи

1898 0
Поліцейський може сплатити заставу 105 тис. грн.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У п'ятницю, 24 квітня, Галицький районний суд Львова обрав залишив під вартою львівського патрульного, який вимагав і отримав хабар 11,7 тисяч  Про це повідомили в прокуратурі Львівської області.

Йому визначили розмір застави 105 тис. грн та відсторонили від посади. У разі доведення вини йому загрожує  від 5 до 10 років ув'язнення.

Лейтенанта патрульної поліції, який вимагав та отримав хабар, затримали 22 квітня. За версією слідства, 16 квітня біля ринку «Добробут» у Львові патрульні поліцейські зупинили автомобіль на польській реєстрації через помітні пошкодження вітрового скла. Крім цього, правоохоронці не виявили у кермувальника посвідчення водія. Вони почали наполягати та погрожувати, що водій перебуває за кермом напідпитку, однак перевірку на стан сп'яніння не проводили, а незадовго почали вимагати 12 000 грн, щоб не складати стосовно нього протокол про адміністративне правопорушення (ст. 130 КУпАП).

Водію вдалося на той час зібрати лише 1700 грн, які він і передав поліцейським. Ті, у свою чергу, залишили в себе документи на автомобіль та обіцяли повернути їх після отримання ще 10 тис. грн наступного дня. Проте, не отримавши «винагороди», забрали у чоловіка закордонний паспорт. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!