Львівську ОДА пікетують активісти. Чого вимагають

3069 2
Руху по вулиці Винниченка протестувальники не заважають.
Фото: Варта 1

Фото: Варта 1

Біля Львівської ОДА відбуваються одразу два пікети: проти будівництва цинкового заводу біля Винників та сміттєпереробного заводу на Знесінні. Пікетувальники вийшли на пртест, оскільки сьогодні скликали пленарне засідання депутатів ЛОР.

На пртесті проти сміттєпереробного заводу активісти роздавали листівки, на яких весь район Замарстинова, Підзамче, Малехова, Мурованого, Кривчиців та Знесіння називали «брудним» не лише тому, що тут збираються будувати завод, а й тому, що там уже працюють очисні споруди ЛМКП «Львівводоканал».

Активісти виступають не лише проти будівництва сміттєпереробного заводу на Знесіннні, а й загалом у  Львові, і пропонують вибрати для цього одну з ділянок на території області. Також вони апелюють до того, що технологія будівництва заводу є застарілою, а територія – замалою.

Протести ж проти будівництва поблизу Винників заводу гарячого цинкування відбуваються вже не вперше. Мешканці ближніх територій вважають, що підприємство завдасть шкоди довкіллю.

Завод мають збудувати між Винниками, Підбірцями, Лисиничами та Підгірним. Фізично він перебуватиме на території Підберізцівської ОТГ. Попри те, що на Мінекології видало ТзОВ «Екран», що будує завод, дозвільні документи, мешканці неодноразово виходили на протести та скликали громадські слухання. Втім, департамент екології ЛОДА раніше надав позитивні висновки на звіт з оцінки впливу на довкілля, зазначивши, що вказані у ньому показники є допустимими.

До протестувальників вийшов заступник голови ЛОДА Василь Лозинський та запропонував створити робочу групу та зустрітися в кабінеті голови Маркіяна Мальського. Як розповіли Tvoemisto.tv у поліції, руху по вулиці Винниченка протестувальники  не заважають.


Читайте також:
10 Вересня, 2019 14:18
Микола Класна пропозиція пікетуючих львів'ян. Збудувати завод для переробки львівського сміття десь на території області. А де саме, вони не кажуть? Поблизу Буська,Пустомит, Жовкви чи іншого райцентру? А захочуть місцеві мешканці мати під боком такий завод по переробці львівських відходів?!
10 Вересня, 2019 14:02
666 ... ніякі заводи НЕ будувати (щоб на них НЕ працювати) ... і щоб оте "пікетування" зараховувалось в страховий стаж для нарахування пенсії ... пікетуймо ! ... бо ми -- українці ! ...
... " Испанец , славянин или еврей
повсбду одинакова картина --
гордыня чистокровностью своей --
святое утешение кретина.." ...
Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!