Львівську вчительку, яку звинуватили у смерті школяра, звільнили від кримінальної відповідальності

37165 0
Трудовий колектив львівської школи №82 взяв Людмилу Гребень на поруки.
Людмила Гребень/ Фото: Facebook

Людмила Гребень/ Фото: Facebook

Вчительку львівської школи №82 Людмилу Гребень, яку два роки тому офіційно звинуватили у смерті шестикласника Артема Прадєда-Янчака, звільнили від кримінальної відповідальності. Хлопчик загинув на водоспаді Кам'янка під час шкільної екскурсії. 

Читайте також: Під час екскурсії на водоспаді загинув львівський школяр

16 травня Сколівський районний суд задовольнив клопотання трудового колективу школу і передав вчительку їм на поруки, пише zaxid.net. В оприлюдненій ухвалі суду йдеться, що Людмилу Гребень було офіційно визнано обвинуваченою у неналежному виконанні професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітнього, що спричинило його смерть. Максимальне покарання, яке загрожувало вчительці, – до п'яти років позбавленням волі.

Проте трудовий колектив львівської середньої школи №82 подав клопотання до суду про взяття на поруки обвинуваченої. Суддя Сколівського районного суду Вікторія Курницька клопотання задовольнила і звільнила Людмилу Гребень від кримінальної відповідальності, а саме провадження закрила.

Читайте також: Класну керівничку школяра, який загинув на водоспаді, госпіталізували з серцевим нападом

«Звільнити від кримінальної відповідальності у зв'язку з передачею її на поруки трудового колективу Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 82 Львівської міської ради Львівської області, строком на один рік за умови, якщо вона протягом одного року з дня передачі її на поруки виправдає довіру трудового колективу Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 82 Львівської міської ради Львівської області, не буде ухилятись від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку», – йдеться в ухвалі.

Читайте також: Хто у Львові відповідає за шкільні екскурсії для дітей. Пояснення освітян

Нагадаємо, 2 червня 2021 року, під час екскурсії на водоспад Кам’янка, що на Львівщині, загинув 12-річний учень 6-го класу школи №82. Як стало відомо, хлопчик надто близько підійшов до води, була швидка течія, він послизнувся і впав у воду. Службу порятунку повідомили про те, що дитина тоне. Пожежно-рятувальні відділення бензопилою розрізали дерево, за яке зачепився хлопчик. Школяра витягнули мотузками і передали медикам, але медики констатували смерть. Управління освіти створить комісію для розслідування цієї трагедії. Учнів школи №82 відправилися на екскурсію на водоспад Кам’янка, супроводжували троє вчителів та двоє батьків. Вчителі та батьки надавали учневі допомогу, після того як він впав, і його витягли із води до приїзду швидкої.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!