Львівських господинь запрошують на конкурс єврейської кухні

2411 0
Цього року вперше у межах фестивалю єврейської культури у місті визначатимуть страву Lviv Klez Fest. Мета конкурсу — популяризація автентичної єврейської кухні.
фото: more-turiv.com, domashniy, lvivmama.com.ua, factosvit.com.ua

фото: more-turiv.com, domashniy, lvivmama.com.ua, factosvit.com.ua

Відтепер у межах фестивалю єврейської культури у Львові кращу страву визначатимуть щороку. Після цього страва-переможець упродовж року буде присутня у меню ресторанів єврейської кухні у Львові.

Конкурс проходитиме у два етапи:

16 серпня (неділя) — 13:00 — приготування страв конкурсантами

23 серпня (неділя) — 19:30 — оголошення та нагородження переможця, концерт.

Умови конкурсу:

Учасниками можуть стати професійні чи не професійні кухарі, майстерні господині, які вміють смачно готувати автентичні єврейські страви.

Критерії оцінки страви: традиційна страва єврейської кухні, смак, презентація та можливість адаптації для приготування в ресторані.

Кількість учасників: до 15 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові проходить фестиваль єврейської музики. Програма

Склад журі (до 6 осіб): представники Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед Ар'є», ресторанів «Під Золотою Розою» та «Єрусалим», а також досвідчені господині єврейської громади Львова.

Подарунок переможцю: сертифікат на вечерю в Галицькій жидівській кнайпі «Під Золотою Розою» на суму 400 грн та внесення в меню імені автора страви.

В день конкурсу учасник презентує вже готову страву разом з описом історії та особливостями її приготування, інгредієнтів та з повним рецептом. Цього ж дня журі проводить оцінку страв за 5-ти бальною системою згідно з кожним критерієм і визначає переможця простою більшістю балів. Якщо виявиться декілька страв з однаковою кількістю балів, то перемагає та страва, яка набрала більше балів за критеріями «смак» та «можливість адаптувати до ресторанного приготування».

Контактна особа: 050 431 55 84 (Христина Василько).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!