Львівських школярів можуть відправити на канікули через місцеві вибори

1706 0
Канікули можуть влаштувати, оскільки багато виборчих дільниць та комісій знаходяться у школах.
Photo by Ivan Aleksic on Unsplash

Photo by Ivan Aleksic on Unsplash

Через проведення місцевих виборів 25 жовтня школярів можуть відправити на невеликі позапланові канікули. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у коментарі журналістам біля Верховної Ради 1 вересня, передає УНІАН.

Читайте також: День знань у Львові. Всі 117 шкіл в місті відкрили двері для учнів

За словами Степанова, зараз МОЗ спільно з ЦВК розробляє механізм, як в умовах пандемії провести вибори комфортно і безпечно.

«Нам ще потрібно декілька днів, щоб ми з ЦВК покроково, до дрібниць все відпрацювали. Якщо ви питаєте про школи, то ми вже розуміємо, що потрібно буде робити додаткові невеликі канікули, щоб у той час, коли буде засідання комісій і підрахунок голосів…, треба зробити, щоб наші діти не навчались в школі», – додав він.

Читайте також: Діти мають розуміти, що з ними відбувається. Як Covid-19 вплине на новий навчальний рік

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні відбудуться чергові вибори у місцеві ради уже за новим законодавством та на новій територіальній основі. Зокрема, вперше мають обирати депутатів та голів ОТГ та райрад. Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу.

Про те, як у Львові організують навчання з 1 вересня і чи можуть діти із груп ризику не ходити до школи, читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!