Львівським «Карпатам» погодили реконструкцію стадіону «Україна»

3294 1
Раніше реконструкцію погодили на виконкомі.
Фото: fckarpaty.com.ua

Фото: fckarpaty.com.ua

Депутати ЛМР затвердили детальний план території в районі вулиці Липова Алея, який передбачає реконструкцію стадіону «Україна». За відповідну ухвалу проголосували вчора, 11 липня.

Читайте також: 50% ФК «Карпати» виставили на продаж за гривню

Детальний план охоплює територію лише навколо стадіону та прилеглої вулиці до межі Снопківського парку. Попередньо планували залучити і територію парку, втім через протест мешканців від цієї ідеї відмовились. Зокрема із ДПТ вилучили паркінг на 300 місць біля верхніх тренувальних полів.

Реконструкцію стадіону виконає ФК «Карпати». Кількість місць на стадіоні зменшать до 15 тисяч. Крім цього, тут облаштують реабілітаційні центри для спортсменів, заклади харчування, офісні приміщення ФК, клубний музей і два готелі на 50-60 і 80-100 місць для прийому команд-гостей.

Усі об’єкти інфраструктури матимуть висоту не більше 3-4 поверхів підтрибунних приміщень загальною площею 26 600 кв. м. Для спортсменів побудують роздягальні з душовими, диспетчерський пункт, робочу зону для ЗМІ, зал для прес-конференцій, коментаторські кабіни, VIP-ложу, ложу для преси, телестудію та радіорубку.

Розмір поля стадіону залишиться незмінним – 105х68 м. Ділянку в межах парку «Снопківський» мають закріпити за ФК «Карпати». Загалом у користування клубу планують передати 11,7 га території.

Для потреб стадіону збираються створити відкриту автостоянку на території стадіону на 103 місця та підземний паркінг на 310 місць. На прилеглій території також облаштують багаторівневий паркінг з можливістю виїзду на вулицю Стуса на 400 паркомісць.

Читайте також: ФК «Карпати» отримали особливі умови оренди стадіону «Україна»

Реконструкцію планують виконати за 10 років. У перші п’ять – збудують тренувальні поля та спортивні споруди на Липовій Алеї, а також дитячу спортивну школу біля Снопківського парку. За наступні п’ять років мають завершити реконструкцію стадіону, збудувати паркінги та реорганізувати транспортну мережу навколо стадіону.

Нагадаємо, раніше детальний план території погодив виконавчий комітет ЛМР.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
12 Липня, 2019 14:54
Ростислав Львівські депутати неграмотні пацюки, без жодної уяви, хапуги та ще кілька епітетів в їхню сторону. За те, що Димінський продав медіа Медведчуку його потрібно розіп'яти на тому стадіоні, а не давати йому прилеглі території до стадіону і дозвіл на реконструкцію. Взагалі то на який хрін Карпатам той стадіон коли у Львові збудований новий, сучасний стадіон Арена Львів ?? Навіщо його збудували, щоб простоював і часом на ньому грала українська збірна ?? Там є вільна прилегла територія і стоянка для авто, і розбудовувати все що хочеться можна, але ж ні, депутати лизоблюди давай братися розбудовувати Димінському маєтки та імперію. Депутати львівські, коли дбають про громаду міста Лева, мали б запитати в громади, чи бажає громада там взагалі той стадіон, пережиток радянського минулого ?? Можливо варто вольовим рішенням переселити ФК Карпати на Арену Львів, а на місці того горе стадіону, та прилеглих територіях, збудувати величезний парк розваг для дітей і дорослих на взірець Діснейленду тільки в менших розмірах, щоб мешканці міста Львова та його гості мали де розважати своїх діток і самі залюбки пошаленіли на різноманітних атракціонах, а не пхалися на Площу Ринок в пошуках вражень ??!! Ще раз, львівські депутати неосвічені, продажні, без творчої уяви істоти.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!