Львівським патрульним, яких підозрюють у вбивстві юнака, загрожує до 10 років ув'язнення

5794 0
Під час затримання хлопець проковтнув пакет із канабісом та помер від удушення.
Фото: сторінка Ігоря Зінкевича у "Фейсбук"

Фото: сторінка Ігоря Зінкевича у "Фейсбук"

Прокуратура Львівської області передала до суду матеріали справи шістьох працівників Управління патрульної поліції Львівщини, яких підозрюють у перевищенні службових повноважень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Читайте також: У Львові поліцейські затримали наркоторговців. Фото

Йдеться про смерть юнака біля одного з гральних закладів Львова на вулиці Куліша, 4, яка трапилась рік тому. Патрульні проводили обшуки у закладі, де й зупинили 22-річного хлопця і виявили в нього пакет із невідомою речовиною. Як вказують у поліції, він проковтнув цей пакет і потім намагався втекти. Поліцейські затримали хлопця, вмовляли виплюнути  пакет, але, як стверджують в правоохоронці, він відмовився і незабаром знепритомнів.

За версією прокуратури, поліцейські затягнули руки хлопця пластиковими затяжками, а коли він проковтнув пакет із невідомою речовиною і почав задихатись, вони не надали своєчасної домедичної допомоги. Коли ж вони почали допомагати, то порушили певні правила: не зняли із рук загиблого затяжки та не звільнили його від одягу. Причиною смерті називають удушення пакетом, у якому, за результатами експертизи, було 2,3 г канабісу. У травні патрульних відсторонили від роботи та призначили домашній арешт. 

Читайте також: Нетвереза львів'янка з двома дітьми в авто спричинила аварію

Під час досудового розслідування встановили, що патрульні «умисно перевищили свої повноваження, чим спричинили смерть 22-річного хлопця». За це, згідно з ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, їм загрожує ув’язнення на 10 років із трирічним позбавлення права обіймати певні посади.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!