Львівським школярам скоротили канікули на тиждень

12520 0
Учні відпочативатимуть на тиждень менще у зв'язку з тим, що карантин у грудні триває 2 тижні.
фото: newmusicco.com

фото: newmusicco.com

Школярі почнуть навчатися 16-го січня, а не 20-го, - повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Скорочення канікул відбулося через те, що карантин, який оголосили у львівських школах 19-го грудня через відсутність на уроках 27 % учнів, продовжили до кінця року. 

Нагадаємо, з 20-го грудня учні знаходяться на карантині, який спочатку запровадили на 4 дні, а потім продовжили до 30-го грудня. Як пояснив раніше Володимир Зуб, начальник міського управління охорони здоров’я: «За минулий тиждень зафіксовано 8548 випадків захворювань на ГРЗ і понад 5 тис з них стосуються захворювань у дітей. Відтак, інтенсивний показник складає 1119 на 100 тис населення при епідпорозі 646, що майже вдвічі перевищує епідпоріг по розрахунках. Можна було б допустити продовження навчального процесу, але, враховуючи велику кількість відсутніх дітей, комісією прийнято рішення, щоб припинити навчання в школах, з метою розірвання ланцюга. Якби були морози, то при такій температурі вірус не функціонує. Але погода +1-1, вологість висока, в таких умовах вірус функціонує дуже добре. Тому прийнято рішення, щоб зменшити можливість інфікування в організованих колективах. Тому дітям треба бути вдома, якщо виходять на вулицю, їх треба тепло одягати, ноги мають бути в теплі, треба частіше мити руки».

Опублікувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!