Політична реклама

Львівський бізнес хоче менше податків і рівні умови роботи

1806 0
Бізнес очікує на рівні умови роботи, зниження рівня податку на додану вартість (ПДВ) та на зменшення кількості податків, які доводиться сплачувати підприємцям в Україні.
Фото з Facebook Романа Зафійовського

Фото з Facebook Романа Зафійовського

Про це tvoemisto.tv розповів 6 червня голова Комітету підприємців Львівщини (КПЛ) Роман Зафійовський.

«Поки реальних результатів реформ не видно. Адже будь-які реформи неможливі, перш за все, без реформи політичної. Але є великий позитив, що можновладці – новий прем’єр та міністри – стоять на зрозумілій позиції щодо української державності, і є сподівання, що будуть втілені реформи, на які сподівається підприємницьке середовище», – сказав Роман Зафійовський.

Також позитивним фактором він назвав те, що підприємці, зокрема КПЛ, мають змогу спілкуватися з міністерством економіки та подавати свої пропозиції щодо бажаних змін.

«Очікуємо на зниження рівня ПДВ та взагалі на зменшення кількості податків. Міністр економіки Шеремета казав про їх зменшення до 9», – зауважив Роман Зафійовський.

Він також наголосив, що не менш важливо, аби бізнес по всій країні мав рівні умови для роботи: «Аби бізнес Донецька, Луганська, Києва міг конкурувати не умовами, а якістю, упаковкою, націнками», – пояснив Роман Зафійовський.

Зазначимо, міністр економіки Павло Шеремета оприлюднив у себе на сторінці у Facebook інфоргафіку про попередні результати законодавчого спрощення для ведення бізнесу в Україні. Вона містить інормацію про законодавчі ніціативи щодо змін при відкритті/закритті бізнесу та щодо умов ведення підприємницької діяльності.

Інфографіка з Facebook Павла Шеремети

Зокрема, в країні вже ухвалили зміни щодо скорочення кількості дозволів та можливості отримання дозволу через Єдине вікно, а також щодо стандартизації, припинення діяльності ФОП та ін.

Водночас подано на розгляд парламенту законопроекти щодо регулювання містобудівної діяльності, зменшення кількості ліцензій, безпеки харчових продуктів, змін до Податкового кодексу щодо закриття ФОП.

У роботі мінекономіки зараз такі питання: спрощення державного нагляду, удосконалення цінової політики, єдиний перелік адмінпослуг.

Зазначимо, з 2011 року (після прийняття Податкового кодексу) в Україні діє 135 платежів (податків, зборів тощо), що є одним з найбільших показників у світі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!