Львівський Дударик отримає статус національного

2627 0
Капелу заснував Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові.
Фото: Дударик

Фото: Дударик

Львівській державній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик» надають статусу національного. Відповідний проєкт указ президента підтримав сьогодні Кабмін.

«Надати комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків статус національного й надалі іменувати його - комунальний заклад Львівської обласної ради Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків», – сказано в проєкті.

Зазначимо, що капела «Дударик» уже заспівала понад 10 тисяч творів на близько 4-х тисячах концертах, взяла участь у 500 літургіях, побувала із концертами у 20-ти країнах світу. Капела співає з найвидатнішими світовими оркестрами, солістами та диригентами у найпрестижніших концертних залах України і світу. 

Капелу заснував Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові, яку провадив впродовж 44 років. У 1989 році завдяки його старанням створили першу в Україні хорову школу. Спеціально для неї влада міста передала приміщення колишнього міського шпиталю Святого Лазаря. Ця школа стала основою розвитку «Дударика». 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!