Львівський фольк-гурт отримав престижну європейську музичну нагороду

8435 0
Burdon Folk Band зі Львова отримав престижну європейську музичну премію «Eiserner Eversteiner» на фестивалі «FolkHerbst» в Німеччині.

«FolkHerbst» - серія музичних подій в рамках щорічного міжнародного фестивалю, який  проходить в місті Плауен з 1991 року. Щороку до участі запрошуються найцікавіші європейські гурти, що працюють у жанрі folk та world music. З поміж багатьох заявок офіційне журі відбирає вісім гуртів, які змагаються за отримання премії «Eisernen Eversteiner» («Залізний Еферштайнер») – єдиної і найбільш вагомої музичної нагороди в жанрі folk та world music в Німеччині.

Burdon Folk Band вперше за всю історію конкурсу набрав 6,8 балів з можливих 7-ми і став переможцем 24-го фестивалю «FolkHerbst».  Приз журі також отримав гурт «Dreamers’ Circus» з Данії. Церемонія нагородження відбулася 30 січня в Плауені.

В різні роки цю премію отримували такі всесвітньо відомі гурти як Garmarna (Швеція) чи Amsterdam Klezmer Band (Нідерланди). З українських гуртів номінантами також ставали Hudaki Village Band з Закарпаття.

Burdon Folk Band створений 2002 року у Львові. Репертуар гурту побудований на традиційних українських мелодіях, ритуальних піснях, давніх баладах та танцях. Багато пісень взято з локальної традиції унікальних етнічних груп, котрі живуть на теренах карпатського регіону: лемки, бойки та гуцули. Зі всім цим багатокультурним міксом гурт творить своє власне унікальне звучання за  допомогою скрипок, бузукі, ліри колісної, морахарпи, дримби, мандоліни, контрабасу та перкусії.

Склад гурту:
Олена Єременко – скрипка, спів, морахарпа, мандоліна, скрипка тромбкова
Оксана Пашина-Гринько – спiв, акордеон, фуярки
Дана Бончук – спiв, гардон
Рост Татомир – бузукi, спiв, саз, слайд-гітара
Любомир Іщук – бубон, думбек, діджеріду, дримба, ліра колісна
Михайло Качалов – фiдель
Iван Огар – контрабас

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!