Львівський кінний трамвай зобразили на новій пам’ятній монеті

3419 0
Пам'ятна монета «Кінний трамвай» номіналом 5 гривень буде випущена тиражем 35 000 штук. Уведення нової монети відбулося 25 травня 2016 року. Про це інформують на сайті Національного Банку України.
фото: bank.gov.ua

фото: bank.gov.ua

На сайті НБУ зазначають, що монета присвячена кінному трамваю, який був першим вуличним транспортом у другій половині XIX століття. Спочатку він з'явився у Львові, а потім і в Києві.

Монета виготовлена з нейзильберу, категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед», маса - 16,5 г, діаметр - 35,0 мм, тираж - 35 000 штук. Гурт монети – рифлений.

У центробанку повідомили, що на аверсі монети зверху розміщується малий Державний Герб України, над яким півколом розташований напис «Україна». Внизу розташований рік карбування монети 2016 і номінал «П'ять гривень». У монети стилізована композиція: підкова, в центрі якої одна з площ Києва, а також логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (внизу зліва).

На реверсі монети розташований кінний трамвай, фоном для якого служить стилізована панорама Львова. Вгорі півколом розміщується напис «Кінний трамвай».

Роздрібна ціна монети: 38 грн.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!