Львівський медіаархів безкоштовно оцифровує домашні відеозаписи львів’ян. Деталі

3131 0
Акція триватиме до 12-го жовтня включно.
ілюстративне фото: Zaxid.net

ілюстративне фото: Zaxid.net

До 12 жовтня Міський медіаархів Центру міської історії запрошує власників домашніх відеозаписів на 8- і 16-міліметрових плівках приносити матеріали на безкоштовне оцифрування. Записи можна приносити за адресою вул. Богомольця, 6, - повідомили в Центрі.

Також власникам домашніх відеозаписів розказуватимуть, як правильно за ними доглядати, аби вони довше зберігались. Така акція відбувається вже втретє і присвячена Міжнародному дню домашнього кіно.

«Щоб дізнатись деталі щодо оцифрування домашніх відеозаписів, пишіть на адресу: [email protected], або ж завітайте до нашого офісу на вул. Богомольця, 6», – ідеться в повідомленні.

19 жовтня, о 18:00, у конференц-залі Центру відбудеться презентація оцифрованих цьогоріч матеріалів, перегляди домашніх фільмів та їхнє обговорення.

Читайте також: Як починалося ІТ у Львові. Історичні фото

Завдяки цій ініціативі в Центрі міської історії вдалося зібрати та зберегти чимало матеріалів не лише зі Львова, але й інших міст України. Віднайдені приватні архіви домашнього кіно стали матеріалом для досліджень та створення фільмів. Зокрема, фільм «Щасливі роки», створений Світланою Шимко та Галиною Ярмановою, у 2018-му році був відзначений спеціальною нагородою на кінофестивалі «Молодість».

«День домашнього кіно – це свято аматорських фільмів і кіно, яке щорічно проводиться у жовтні у багатьох місцях світу. Заходи в цей день дають можливість окремим особам і сім'ям побачити і поділитися своїми власними домашніми фільмами, побачити своїх сусідів тощо», – кажуть у Центрі міської історії.

Міський медіаархів Центру збирає, зберігає, досліджує та удоступнює оцифровані або створені у цифрових форматах візуальні та аудіовізуальні матеріали, які зображають місто і міське життя. Це також місце для аналізу архівних даних, переосмислення ролі архіву в суспільстві загалом та розмови між спільнотами архівістів, науковців і громадськості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!