Львівський онкоцентр отримав препарат для лікування раку грудей

1155 0
У січні в Україні повідомляли про дефіцит деяких онкологічних препаратів, які закуповують централізовано та мають безоплатно надавати пацієнтам.
Фото: ГУР

Фото: ГУР

У Львівський онкологічний лікувально-діагностичний центр надійшов 991 флакон ліків від раку – Трастузумаб. Загалом першу партію препарату у кількості 15914 флаконів розподілили між закладами охорони здоров’я для безоплатного лікування пацієнтів з онкологією. Про це повідомили у Державному підприємстві «Медичні закупівлі України».

У січні в Україні спостерігали дефіцит деяких онкологічних препаратів, які закуповують централізовано та мають безоплатно надавати пацієнтам. Тоді, за словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, криза з препаратами відбулася через проблеми з моніторингом ліків у лікарнях. Найбільше бракує ліків для онкохворих з підприємства, яке розташоване в Польщі.

Читайте також: Український уряд вперше закупить ліки для дітей із СМА

Також команда медичних «Медичні закупівлі України» залучила 600 флаконів Трастузумабу як гуманітарну допомогу, і найближчим часом їх доставлять в Національний інститут раку. У держпідприємстві запевнили, що це – лише перша партія Трастузумабу, а про наступні розвезення онкологічних ліків будуть інформувати.

Для довідки

Трастузумаб застосовується при раку молочної залози, як ранньому, так і метастатичному.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!