Львівський районний суд заочно арештував редакторку інформагентства «Россия Сегодня»

2529 0
Маргариті Симоньян обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Фото: TAPC

Фото: TAPC

Личаківський районний суд Львова заочно обрав запобіжний захід головній редакторці інформаційного агентства «Россия Сегодня» Маргариті Симоньян. Їй обрано тримання під вартою. Про це повідомили на сторінці Личаківського районного суду.

Маргарита Симоньян підозрювана у кримінальному правопорушенні за ч. 2 ст. 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність України). За даними слідства, вона закликала Росію анексувати Донецьку та Луганську області України.

Читайте також: Львівський районний суд заочно арештував Іллю Киву

«За попередньою змовою групою осіб, беручи участь на так званому інтеграційному форумі «Русскій Донбасс», що відбувався 28.01.2021 року у м. Донецьк, усвідомлюючи, що держава Україна є суверенною і незалежною, а її території Донецької та Луганської областей в межах існуючого державного кордону України є цілісними і недоторканними, закликала владу Російської Федерації долучити території так званих «ДНР» і «ЛНР» до складу держави Російської Федерації поза порядком визначеним законодавством України. Буквально Симоньян М.С. закликала на згаданому форумі - «Росія, мати, забери Донбас додому», – йдеться у повідомленні.

Згодом, у квітні 2021-го Симоньян вкотре закликала представників РФ долучити території Донецької і Луганської областей до складу Росії. Також вона стверджувала, що такі дії Російської Федерації відповідають інтересам держави і російського народу.

Клопотання розглянуто за правилами ч. 6 ст. 193 КПК України. Запобіжний захід підозрюваній обирано за її відсутності, а саму Симоньян слідство оголосило у міжнародний розшук. Відповідно до положень ч. 4 ст. 197 КПК України, строк дії ухвали не зазначається.

Маргарита Симонян – російська журналістка, пропагандиистка та головна редакторка інформаційного агентства «Россия Сегодня», керівниця телеканалу «Russia Today». 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!