Львівський учень здобув бронзову медаль на наукових змаганнях в Бразилії. Фото

2310 0
Одинадцятикласник запропонував метод боротьби з пластиковими відходами.
Фото: МАН України

Фото: МАН України

У Бразилії протягом 22-24 жовтня проходив один з найбільших світових конкурсів наукових проєктів MOSTRATEC 2019. Двоє українців посіли у ньому призові місця, серед них і школяр зі Львова Дмитро Солом'янюк. Про це ідеться на фейсбук-сторінці Малої академії наук України.

Вихованець МАН, 11-класник Львівського технологічного ліцею запропонував унікальний метод боротьби з пластиковими відходами та сміттєзвалищами.

А учениця з Маріуполя Ольга Харасахал, яка запропонувала метод виявлення метастаз на ранніх стадіях онкозахворювань, виборола золоту медаль і Особливу відзнаку світового товариства «Вільна наука» з правом наукової публікації в індексованому журналі.

Фото: Євген Кудрявець/Фейсбук

Як повідомляють в МАН України, у конкурсі MOSTRATEC Україна бере участь вперше. Керівником делегації був заступник директора НЦ «МАНУ», радник міністра освіти і науки України Євген Кудрявець.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!