Львів’ян кличуть на акцію підтримки мешканців зруйнованого міста Алеппо

4269 0
15 грудня о 17 годині на розі вулиць Сербської, Руської та площі Ринок львів’ян запрошують долучитись до акції на підтримку мирних громадян міста Алеппо в Сирії і засудити злочини проти людяності.
фото: ukranews.com

фото: ukranews.com

Як інформують активісти, вийти на підтримку сирійців і поширити правду про злочини диктаторів Асада і Путіна їх спонукали прощальні відеозвернення мешканців зруйнованого міста Алеппо,  «Щильні бомбардування цивільних кварталів, страта беззбройних людей незалежно від статі і віку, використання забороненої зброї, злочини проти людяності – всі ці речі стали реальністю для сотень тисяч сирійців», – пишуть організатори.

Львівська акція стане однією з тисяч по всьому світі. «У часи Євромайдану і початку військової агресії акції на підтримку України в інших країнах були для нас важливим сигналом, що про нашу біду знають і додавали надії на перемогу. Зараз час і нам, незважаючи на свої проблеми, продемонструвати свою підтримку сирійцям», – йдеться у повідомленні про акцію.

Під час акції планується показ відео, які демонструють трагедію, і покажуть масштаби гуманітарної катастрофи.

Організаторами акції є громадські активісти з різних організацій.

Деталі за телефоном:  067-67-21-387 (Юрій).

Додамо, після того, як урядові війська захопили сирійське місто Алеппо, яке й без того страждало від постійних бомбардувань, воно перетворилось на суцільну руїну. За останньою інформацією урядові війська зачистили Алеппо від повстанців та бойовиків і кажуть, що контролюють 98% міста. Натомість журналісти і правозахисники б’ють на сполох, повідомляючи про масові страти владою Сирії людей після захоплення Алеппо.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!