Львів’ян кличуть на прощу у Страдч. Програма

19956 0
26-го червня львів’ян запрошують долучитися до Всеукраїнської прощі до села Страдч Яворівського району Львівської області. Проща буде присвячена пам'яті страдецьких блаженних, Дню мирянина та 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа Сліпого.
ілюстративне фото: lvivexpres.com

ілюстративне фото: lvivexpres.com

Програма прощі:

8:30 – Збір прочан у с. Ямельна на місці мученицької смерті блаженних о.Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми.

9:00 – Молебень до блаженних

10:00 – Піша хода до площі біля Страдецької гори

11:00 – Архиєрейська Свята Літургія 
Присяга "відречення від алкоголю"
Молитва на освячення всякої речі 
Похід до церкви та молитва до блаженних
Хресна дорога

З додатковими запитаннями можна звертатися за телефоном +38 067 752 57 72 або на e-mail: [email protected]

 

Довідка: У часи Київської Русі та Галицько-Волинського князівства неподалік села знаходився другий після Києво-Печерської лаври підземний монастир на території сучасної України. Археологічними дослідженнями встановлено, що монастир складався із вхідної галереї (довжина приблизно 40 м), ходів загальною довжиною понад 270 м і кількох келій, які розміщувались на глибині близько 20 м.

Страдч тепер – це відпустовий Марійський паломницький центр, святиня УГКЦ, яка за значущістю дорівнює Зарваниці та Уневу. Це є також одна з найдавніших українських християнських святинь, адже молитва вперше вознеслася тут до неба ще в далекому ХІ ст. Тоді у невеличкій печері, видовбаній у піщаному пагорбі, розпочали свій чернечий подвиг двоє ченців, які за легендою примандрували сюди з Києва. На вершині гори знаходилось укріплене городище.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!