Львів’ян обурило проведення заняття з йоги у храмі. Доповнено

18656 51
Будівлю почергово використовують органний зал та римо-католицька громада для богослужінь.
фото: YouTube

фото: YouTube

У неділю, 29 липня, у Будинку органної та камерної музики провели заняття з йоги. Оскільки будівля органного залу є колишнім римо-католицьким костелом, де також відбуваються богослужіння, проведення такої події в день святкування 1030-річчя хрещення Русі обурило львів’ян.

Про недоречність йоги в органному залі на своїй сторінці у Facebook написала колишня консультантка з комунікацій Львівської архидієцезії РКЦ Олена Кулигіна. За кілька годин її пост зібрав з півтори сотні коментарів та кілька десятків поширень.

«Коли я побачила анонс цієї події, то спочатку був шок, тепер по факту просто огида. І мати в голові. Зневага до віруючих людей – це не те, що може прикрасити будь-якого молодого і прогресивного менеджера. Якщо тобі вже дісталась робота в храмі, який є об’єктом суперечок, то будь тим, хто згладжує конфлікти», – пише Олена Кулигіна.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора органного залу Тарас Демко, заняття з йоги було соціальним безкоштовним проектом, у якому міг взяти участь кожен охочий. За його словами, з організаторами заняття попередньо проговорили, що під час нього не буде ніяких провокативних поз, люди будуть просто медитувати під тиху музику, фонограму.

«Йога – це духовна практика, і загалом нічого зневажливого в ній немає. У нас хороші стосунки з настоятелем і релігійною громадою, але ми не повинні з ними погоджувати репертуар концертів або події, які тут відбуваються. Очевидно, що чогось вульгарного чи такого, що суперечить моралі, ми не будемо допускати у стінах концертного залу, який колись був костелом. Тим не менше, ми розуміємо, що тут релігійна громада є офіційним суборендарем, тому під час концертів, наприклад, ми завжди закриваємо вівтар, як це і було раніше, адже люди сидять до нього спиною, і це може образити почуття вірян. Так само було і під час заняття з йоги», – каже Тарас Демко.

Доповнено:

«У першу чергу просимо вибачення у всіх, у кого проведення події із елементами йоги в органному залі викликало обурення. Команда органного залу розуміє і визнає, що сакральна споруда має свою атмосферу та правила, які потрібно поважати. Прагнучи залучати кращі світові практики до розвитку органного залу, на жаль, стаються непорозуміння. Цю ситуацію команда органного залу візьме як досвід для недопущення подібних ситуацій в майбутньому. Дякуємо всім, хто звернув на це увагу», – повідомила Tvoemisto.tv адміністрація органного залу.

Додамо, що будівлю римо-католицького костелу святої Марії Магдалини, де зараз розташований органний зал, побудовано між 1600 і 1612 роками ченцями-домініканцями на місці старого дерев’яного храму. Пам’ятка неодноразово зазнавала спустошень та пожеж. У 1754-1758 роках церкву розширив та перебудував архітектор Мартин Урбанік.

З 1783 року храм став парафіяльним. Сучасного вигляду він набув у 1870 році. У радянський період, з 1962 року, певний час тут розміщувався спортивний зал. У 1960-х роках будівлю пристосували під органний зал Львівської консерваторії імені Миколи Лисенка.

З 1998 року тут відбуваються римо-католицькі богослужіння.  З 2000-х років довкола будівлі точаться суперечки, оскільки римо-католицька громада святої Марії Магдалини вимагає повної передачі храму в їхні руки.


Читайте також:
24 Квітня, 2019 09:58
Андрій Це відбувається тому, що тупість необізнаність, якась глупота і нео рагулізм бере верх над здоровим глуздом, бездуховність, пластмасова "воцерковленість", немає сумніву що всі учасники індійської ведично-духовної практики називають себе християнами нерозуміючи суть християнства. Питання до тих хто має владу надавати дозвіл подібного осквернення Християнський Святині, можливо це гроші? Немає сумніву ці так звані йоги всі за Зе! Тому , що це одна ниточка темноти, та невігластва. Нажаль браття і сестри ми у меншості!
9 Серпня, 2018 14:58
Юрій Д. Також не розумію, як моє ім'я, яким я тут підписувався опинилося в цьому списку... Але як і попередній коментатор у додатковий раз бажаю долучитись до висловлення ганьби всім переліченим у попередному коментарі особам та інстанціям.
9 Серпня, 2018 14:21
Юрій Не знаю яким чином я попав в список понижче,але користуючись додатковою нагодою написати тут бажаю у черговий раз висловити свою ГАНЬБУ керівництву т.зв. "органного залу",Львівської мерії та засобам масової інформації,які на них працюють.
7 Серпня, 2018 10:24
Твоє місто Шановні читачі, звертаємо Вашу увагу, що більшість коментарів до цього матеріалу написані з однієї IP-адреси, хоч і під різними іменами. Зокрема, це коментатори, що підписані як Віра, Саня, Віктор, Олександр, Natali, Люда, Вова, Юрій Д., Галина, Люба, Аня, Наталя, Надія, Ірина, Ната, Іван, Саша, Ігор, Ярік, Larysa, Ольга, Юрій, львів'янка, греко-католик, Випадковий Гість.
4 Серпня, 2018 20:54
Віра однозначно ганьба!
4 Серпня, 2018 09:48
Саня Прощення не приймаються. Ганьба.
4 Серпня, 2018 09:34
Віктор ганьба!!!
3 Серпня, 2018 13:16
Олександр Ганьба
3 Серпня, 2018 02:57
Natali виродки.ганьба.
3 Серпня, 2018 02:20
Люда шановна дирекціє, ви з якої Костроми приїхали?? в моєму Львові, і вчинити таку наругу над католицькою святинею.......... я не впізнаю свого міста........ тут треба питати не які мами вас родили, а які мавпи.....і які джунглі виховували......сто раз ганьба.....
2 Серпня, 2018 20:44
Вова Не важливо хто людина, християнин, атеїст, мусульманин, єврей, якщо в ній є бодай грам людяності і порядності то вона виступить проти того скотства яке організувало керівництво так званого "органного залу" у відношенні до парафії і храму. А щодо застрелення... то що ще можна порадити тим, які не розуміючи простих істин життя, завдають дискомфорту іншій частині суспільства?...
Удачі)
2 Серпня, 2018 19:47
Роман Мене забавляє як "не особливо віруюча і практикуюча" людина захищає права християн і бажає щоб хтось застрелився) По божому )
Кожен залишився при своїй думці) Дякую за дискусію)
Всім терпимості)
2 Серпня, 2018 17:43
Вова ПС. Це одне повідомлення, помилково скопійоване.
2 Серпня, 2018 17:42
Вова Чоловіче ти не перестаєш дивувати. До тебе пиши як до тугодума. Що значить просто виконували вправи? Йога являється невід'ємною частиною індуїстської релігії. А якщо той хто її виконує цього не усвідомлює, то це негативна нота в його а не чиюсь іншу сторону, бо його необізнаність - це його недолік. Це так якби я прийшов в церкву Юра, і не будучи мусульманином "просто так" закричав б "Аллах акбар". Типу мене б мали зрозуміти і простити без жодної букви критики? Щось ти пургу морозиш. Але що б це не було, елементи іншої релігії чи просто фізкультурні вправи, це суті справи не міняє, костел св.Марії Магдалини являється храмом християнської релігії, римо-католицької конфесії, де моляться, служать Богослужіння, хрестять дітей, укладають шлюби, хоронять людей в рамках цієї релігії і конфесії,і ТІЛЬКИ. Всі інші позацерковні дійсва належить сприймати як наругу і образу релігійних почуттів. Що значить "релігійна паства втручається в життя"? Хто до кого взагалі прийшов?? Це християни осквернили чиюсь святиню чи це хтось зі сторони осквернив християнську святиню? Ані я ані парафіяни цього костелу впевнений не мають нічого проти йогістів поки це не переступає моральних рамок, як в цьому випадку. Хай займаються своєю йогою хоч до усрачки. Але не в ХРИСТИЯНСЬКОМУ храмі! Зі своїм уставом в чужий монастир не лізуть! Якби до тебе додому по-наглому прийшли і ще й звинуватили що ти "занадто активно втручаєшся в життя" напевно ти був б не в захваті. Що таке "русский праваславний мір"? Це ти про релігійну організацію "Українська православна Церква Московського патріархату"? Це є офіційно юридично зареєстрована релігійна організація, яка має всі права на існування, яка має свої храми і своїх вірян. Якби йогісти подібну провокацію влаштували в їх храмі, це також вартувало б розцінити як наругу. Але думаю їм б цього не дали зробити бо швидко б за шкірку вивели. Якби наприклад греко-католики прийшли туди і без згоди їхнього настоятеля відправили б служіння, це також була б наруга, бо кожна релігія в своєму храмі господар. І які слухай жарти і сарказми якщо мова про серйозні речі?
2 Серпня, 2018 17:42
Вова Чоловіче ти не перестаєш дивувати. До тебе пиши як до тугодума. Що значить просто виконували вправи? Йога являється невід'ємною частиною індуїстської релігії. А якщо той хто її виконує цього не усвідомлює, то це негативна нота в його а не чиюсь іншу сторону, бо його необізнаність - це його недолік. Це так якби я прийшов в церкву Юра, і не будучи мусульманином "просто так" закричав б "Аллах акбар". Типу мене б мали зрозуміти і простити без жодної букви критики? Щось ти пургу морозиш. Але що б це не було, елементи іншої релігії чи просто фізкультурні вправи, це суті справи не міняє, костел св.Марії Магдалини являється храмом християнської релігії, римо-католицької конфесії, де моляться, служать Богослужіння, хрестять дітей, укладають шлюби, хоронять людей в рамках цієї релігії і конфесії,і ТІЛЬКИ. Всі інші позацерковні дійсва належить сприймати як наругу і образу релігійних почуттів. Що значить "релігійна паства втручається в життя"? Хто до кого взагалі прийшов?? Це християни осквернили чиюсь святиню чи це хтось зі сторони осквернив християнську святиню? Ані я ані парафіяни цього костелу впевнений не мають нічого проти йогістів поки це не переступає моральних рамок, як в цьому випадку. Хай займаються своєю йогою хоч до усрачки. Але не в ХРИСТИЯНСЬКОМУ храмі! Зі своїм уставом в чужий монастир не лізуть! Якби до тебе додому по-наглому прийшли і ще й звинуватили що ти "занадто активно втручаєшся в життя" напевно ти був б не в захваті. Що таке "русский праваславний мір"? Це ти про релігійну організацію "Українська православна Церква Московського патріархату"? Це є офіційно юридично зареєстрована релігійна організація, яка має всі права на існування, яка має свої храми і своїх вірян. Якби йогісти подібну провокацію влаштували в їх храмі, це також вартувало б розцінити як наругу. Але думаю їм б цього не дали зробити бо швидко б за шкірку вивели. Якби наприклад греко-католики прийшли туди і без згоди їхнього настоятеля відправили б служіння, це також була б наруга, бо кожна релігія в своєму храмі господар. І які слухай жарти і сарказми якщо мова про серйозні речі?
2 Серпня, 2018 17:42
Вова Чоловіче ти не перестаєш дивувати. До тебе пиши як до тугодума. Що значить просто виконували вправи? Йога являється невід'ємною частиною індуїстської релігії. А якщо той хто її виконує цього не усвідомлює, то це негативна нота в його а не чиюсь іншу сторону, бо його необізнаність - це його недолік. Це так якби я прийшов в церкву Юра, і не будучи мусульманином "просто так" закричав б "Аллах акбар". Типу мене б мали зрозуміти і простити без жодної букви критики? Щось ти пургу морозиш. Але що б це не було, елементи іншої релігії чи просто фізкультурні вправи, це суті справи не міняє, костел св.Марії Магдалини являється храмом християнської релігії, римо-католицької конфесії, де моляться, служать Богослужіння, хрестять дітей, укладають шлюби, хоронять людей в рамках цієї релігії і конфесії,і ТІЛЬКИ. Всі інші позацерковні дійсва належить сприймати як наругу і образу релігійних почуттів. Що значить "релігійна паства втручається в життя"? Хто до кого взагалі прийшов?? Це християни осквернили чиюсь святиню чи це хтось зі сторони осквернив християнську святиню? Ані я ані парафіяни цього костелу впевнений не мають нічого проти йогістів поки це не переступає моральних рамок, як в цьому випадку. Хай займаються своєю йогою хоч до усрачки. Але не в ХРИСТИЯНСЬКОМУ храмі! Зі своїм уставом в чужий монастир не лізуть! Якби до тебе додому по-наглому прийшли і ще й звинуватили що ти "занадто активно втручаєшся в життя" напевно ти був б не в захваті. Що таке "русский праваславний мір"? Це ти про релігійну організацію "Українська православна Церква Московського патріархату"? Це є офіційно юридично зареєстрована релігійна організація, яка має всі права на існування, яка має свої храми і своїх вірян. Якби йогісти подібну провокацію влаштували в їх храмі, це також вартувало б розцінити як наругу. Але думаю їм б цього не дали зробити бо швидко б за шкірку вивели. Якби наприклад греко-католики прийшли туди і без згоди їхнього настоятеля відправили б служіння, це також була б наруга, бо кожна релігія в своєму храмі господар. І які слухай жарти і сарказми якщо мова про серйозні речі?
2 Серпня, 2018 17:42
Вова Чоловіче ти не перестаєш дивувати. До тебе пиши як до тугодума. Що значить просто виконували вправи? Йога являється невід'ємною частиною індуїстської релігії. А якщо той хто її виконує цього не усвідомлює, то це негативна нота в його а не чиюсь іншу сторону, бо його необізнаність - це його недолік. Це так якби я прийшов в церкву Юра, і не будучи мусульманином "просто так" закричав б "Аллах акбар". Типу мене б мали зрозуміти і простити без жодної букви критики? Щось ти пургу морозиш. Але що б це не було, елементи іншої релігії чи просто фізкультурні вправи, це суті справи не міняє, костел св.Марії Магдалини являється храмом християнської релігії, римо-католицької конфесії, де моляться, служать Богослужіння, хрестять дітей, укладають шлюби, хоронять людей в рамках цієї релігії і конфесії,і ТІЛЬКИ. Всі інші позацерковні дійсва належить сприймати як наругу і образу релігійних почуттів. Що значить "релігійна паства втручається в життя"? Хто до кого взагалі прийшов?? Це християни осквернили чиюсь святиню чи це хтось зі сторони осквернив християнську святиню? Ані я ані парафіяни цього костелу впевнений не мають нічого проти йогістів поки це не переступає моральних рамок, як в цьому випадку. Хай займаються своєю йогою хоч до усрачки. Але не в ХРИСТИЯНСЬКОМУ храмі! Зі своїм уставом в чужий монастир не лізуть! Якби до тебе додому по-наглому прийшли і ще й звинуватили що ти "занадто активно втручаєшся в життя" напевно ти був б не в захваті. Що таке "русский праваславний мір"? Це ти про релігійну організацію "Українська православна Церква Московського патріархату"? Це є офіційно юридично зареєстрована релігійна організація, яка має всі права на існування, яка має свої храми і своїх вірян. Якби йогісти подібну провокацію влаштували в їх храмі, це також вартувало б розцінити як наругу. Але думаю їм б цього не дали зробити бо швидко б за шкірку вивели. Якби наприклад греко-католики прийшли туди і без згоди їхнього настоятеля відправили б служіння, це також була б наруга, бо кожна релігія в своєму храмі господар. І які слухай жарти і сарказми якщо мова про серйозні речі?
2 Серпня, 2018 16:46
Роман Просто якщо в органному залі просто виконували вправи з йоги (скоріше за все це так, бо наврядчи то було буддисти), то християни можуть не хвилюватися що там інша релігія тусується). В крайньому випадку боженька покарає) він ж всемогутній?)
Просто бісить що в світській країні релігійна паства так активно втручається в життя. Це стосуватися не тільки даного випадку. З такою тенденцією скоро рускій праваславний мір поднять будувати)
2 Серпня, 2018 16:24
Роман Оооо, я бачу ти не розумієш гумору і починаєш з серйозним виразом обличчя пояснювати чим відрізняється стадіон від церкви)
І на свідків єгови я не скаржитися, а саркастично звинувачував директора.
2 Серпня, 2018 16:05
Вова Шановний Романе!
Приведене тобою порівняння є абсолютно недоречне, тому що і футбольний матч і концерт Дзідзя являються світськими подіями, Арена Львів першопочатково була збудована для світської події Євро-2012, вона не переживала жодних окупацій і жодних несправедливих комуністичних конфіскацій, що у свій час пережили десятки храмів у Львові. Тобто Арена Львів,як першопочатково світський і не культовий об'єкт від імені дирекції на правах власника здається в оренду тим ж свідкам єгови на конференції, свідкам єгови тут немає підстав скаржитись на "образу релігійних почуттів" тому що цей об'єкт не носить культового характеру, і свідкам єгови він не належить і ніколи не належав. Це саме стосується Дзідзя, який ніколи власником стадіону не був і не є і на правах оренди використовує його для своїх концертів.
Поняття культової споруди є дещо іншим. Культова споруда повинна служити виключно культам окресленої релігії. Образа релігійних почуттів карається законодавством кожної цивілізованої держави, в тому числі України(хоч вона не цивілізована держава), наведена тобою "образа футбольних почуттів" такої відповідальності не передбачає. Це загальноприйнята світова норма, і з цим ти спіткнешся куди б в світі не приїхав. Не дадуть тобі в подібний спосіб осквернити ані буддистський храм десь в Індії, ані синтуїстський храм в Японії, ані синагогу в Ізраїлі, ані православний храм в Москві, ані навіть припустимо церкву святого Юра у Львові. Про мусульман взагалі мовчу, бо за таке тобі б голову живцем відірвали і поставили б на ганебній палі десь на центральній площі. А якби про це так само публічно рознесли медіа, десь там в Брюсселі чи Парижі вже б оплакували чергових жертв чергового теракту. То що відбулось в костелі св. Марії Магдалини є класичним прикладом атаки сильнішого на слабшого. Бо ці подонки знали, що парафія не є аж також космічно великою, що парафія не має великої підтримки суспільства, бо є львів'яни які взагалі не чули що це діючий храм, знали що парафія не має підтримки зі сторони влади, і що за парафію не буде кому заступитися, і заатакували. А той хто атакує слабшого являється ще більшим слабаком і падлєцом, це закономірність яку неважко зрозуміти навіть атеїстам. Є таке поняття як загальноприйняті моральні норми, яких треба дотримуватися щоб зробити цей світ кращим. І атеїзм від їх дотримання не звільняє. Ти можеш у себе вдома поводитися як хочеш, зневажати кого хочеш, ображати кого хочеш. За порогом свого дому будь готовим почути за це чиєсь "фе" в кращому випадку, а дістати по зубах чи бути притягненим до відповідальності в гіршому. Так вже наш світ сконструйований. Не подобається - моя порада застрелитися залишається в силі.
2 Серпня, 2018 15:02
Роман Шановний Володимир!
Я дуже полюбляю футбол. І мої почуття вболівальника футболу оскверняють коли на Арені Львів проводять концерт Дзідзьо. Це жах! Футбольний стадіон створений щоб на ньому грали футбол. Це не концертний майданчик, не танцпол, не зал свідків єгови які проводять там свої конференції. Пропоную директору Арени Львів застрелитись))
Директоре, а Ви не боїтеся справедливого футбольного гніву ?
Не боїтеся прокляття футбольних ультрасів ?))
2 Серпня, 2018 12:25
Вова Шановний Роман!
Тобі мабуть треба шикуватися в одну ширенгу з директором щоб застрелитися.
Якщо твої мозги нездатні зрозуміти що Савєцкого Саюза НЄТУ і що Львів це не Гейропа де костели на гей-клуби перетворюють.
А для "особо одарьоних" повторю: Костел (ДІЮЧИЙ а не "колишній", де є офіційно, юридично, по всіх документах і канонах зареєстрована ПАРАФІЯ) - це не концертний зал, не бібліотека, не спортзал, не бордель, не склад, не свинарник, не сральник (даруй). Костел є костел: місцем де моляться, де служать Богослужіння, хрестять дітей, укладають шлюби, хоронять людей і ТІЛЬКИ. Також бачу в тебе проблема з логікою, ти ж бо костел ризикнув назвати "колишнім", а потім подав формулювання "ІНШІ діючі храми". Словом "інші" ти підкреслив своє визнання того, що костел св.Марії Магдалини також являється діючим храмом, а відповідно слово "колишній" тут вже логічно не в'яжеться. Хоча так, ти правий, у Львові є велика кількість діючих храмів, тому не бачу проблеми йогам організовувати свої сеанси скажімо в церкві Юра. Там ще рядом є митрополичі палати, де живе їх прєпадобний єпископ Ігор Возняк, можуть і туди піти, там також багато простору, єпископ любить розкіш, це як в армії генерал) Тільки боюсь що ці йоги як туди підуть на сеанс не вийдуть звідти "в целасті і сахраннасті"))
Я знаєш не особливо віруючий і практикуючий, можливо такий ж скептик як і ти але почуття справедливості у мені ще є. Тому повністю підтримую парафіян бо це останнє скотство так цинічно поступати з віруючими, як і останнім скотством є писати коментарі подібні твоїм, ще й з незрозумілими алогізмами, не знаю на чиє ти замовлення пишеш. Якби десь в Індії християни вдерлись зі своїми служіннями в буддистський храм, я б також це осудив.
2 Серпня, 2018 08:31
Роман Напевно директор не боїться "божого гніву" бо його немає) у Європі храми перетворюють в готелі, магазини , ресторани і ніякий боженько їх не карає) Взагалі не бачу ніякої проблеми щоб в КОЛИШНЬОМУ костелі проводились заняття з йоги. А віруючі можуть молитися і відвідувати інші діючі храми, яких у Львові є велика кількість
2 Серпня, 2018 02:08
Галина Директоре а Ви не боїтеся справедливого Божого гніву ??
На приниженні Бога у всій Його славі ще ніхто ніколи щастя не побудував.
Завжди справедлива Божа рука досягала як не самого винуватця, то його дружини, дітей, внуків, правнуків. Є багато прикладів з історій життя таких людей.
Не боїтеся Божого прокляття ??
2 Серпня, 2018 01:45
Люба НЕЛЮДИ. ГАНЬБА.
2 Серпня, 2018 01:32
Вова Шановний директоре, заступнику і вся команда!
Якщо ви це читаєте, бажаю донести до вашого відома деяку інфу.
Хоч я не парафіянин цієї церкви та й загалом не практикуючий християнин, але Савєцкий Саюз розпався. Вже ващє то 27 років як. Разом з ним розпалось савєцке трактування деяких понять, в тому числі поняття церкви. Церква - це не концертний зал, не бібліотека, не спортзал, не бордель, не склад, не свинарник, не сральник (даруйте). Церква є церква: місцем де моляться, де служать Богослужіння, хрестять дітей, укладають шлюби, хоронять людей і ТІЛЬКИ. Якщо ваші звивини в мозку закороткі щоб ви зрозуміли цю просту інформацію - простреліть їх і позбавте страждання себе і цілий світ. Справді як б це не по Божескі звучало, але в такому випадку даруйте крім як всім разом зібратись і по одному застрелитись нічого іншого порадити не можу. Бо в такому випадку ви перетворюєтесь на відходи суспільства які мішають нормально жити іншій, нормальній частині суспільства. Савєцкого Саюзу нєту.НЄТУ.Савєцкий Саюз капут (якщо вам так краще).
ПС. А про сральники згадав недаремно. Бо вони там є досі на місці каплиці з настінними розписами Розена.
1 Серпня, 2018 23:29
Наталя Олек, причім тут поляки, якщо йдеться про римо-католицький храм на території України, де відправляються також україномовні Богослужіння? Нелогічно ж поляку молитись не по-польськи, правда? Значить і не всі римо-католики це поляки... Я Вам більше скажу, в Катедрі є англомовна Служба для львівських афроамериканських студентів... Тому тут проблема не національного, а релігійного характеру...
1 Серпня, 2018 23:05
олек
що ви нервуєтесь. Поляки самі всьому винні, бо не повернули собі місто.
Тепер можна все. Наприклад на Личаківській знесли будинок старої гимназії. Буде ще один шедевр архитектури, побудований за гроші київських банків.
1 Серпня, 2018 22:17
Владислав Йога у храмі Божому - це вершина цинізму!!!
Ганьба дирекції - аморальні істоти
1 Серпня, 2018 21:54
Аня ГАНЬБА ДИРЕКЦІЇ, ГАНЬБА ВЛАДІ!
ХРАМ ЛЬВІВСЬКИМ РИМО-КАТОЛИКАМ!!
1 Серпня, 2018 21:45
Наталя І звісно сподіваюсь що наступного разу не буде, але якби щось таке трапилось, то відразу давати їм домашні адреси таких як Світлана, щоб число обурених зменшилось з як вона подає 150 до максимум 3-4. Якщо компактно вкластись то квартирного простору вповні повинно вистачити.
1 Серпня, 2018 21:36
Наталя Часом приходилось в позалітургійний час спостерігати припарковані біля храму фешенебельні іномарки. Цікаво за які гроші. Чи не за гонорари Садового за знущання над католиками.
1 Серпня, 2018 21:19
Світлана З 750000 мешканців Львова 150 обурених, і все відмінили? Львів відкритий для світу?
1 Серпня, 2018 20:24
Надія Ооо, а що ж це для п. Романа "здоровомисляча" йога-це не ритуал ??? ))
1 Серпня, 2018 14:19
Ірина ЖАХ!
1 Серпня, 2018 13:34
Ната Роздрукувати ці світлини і відправити до Ватикану. Тому що Папа організовує Українській державі різноманітні гуманітарні подачки не підозрюючи як Українська держава збиткується і знущається з католицьких вірян.
1 Серпня, 2018 12:09
Іван Ого, деякі автори коментарів тут не тільки комуняки а тупі комуняки! Бо крім того що не розуміють призначення храму ще й йогу від органної музики відрізнити не можуть.
1 Серпня, 2018 08:14
Адріан Давно пора було віддати цей храм тим, хто його будував і в кого комуна незаконно його забрала.
Взаголі вже знахабніли - на органній музиці заробити не можуть, то вже дають храм іншим "духовним практикам". Хто їм дозволяв??
Вони здається органною музикою займалися? А завтра що? Нічний клуб зро[***]? До відповідальності їх, шахраїв таких. На музиці, своїй "офіційній" стороні вижити не можуть, то вдаються до хто-зна чого.
Хай той Демко заробляє собі як всі чесні українці! А то прилаштувався собі біля не ним будованої споруди, яку не знати чому народна влада йому надала, і заробляє легкі гроші торгуючи храмом, як колись історичні орендарі перед Хмельниччиною.
Хай би журналісти дослідили чи це часом не недолугий родич якогось можновладця. Бо дуже дивно, що такому дають таке діяти та ще й в храмі, та ще й так нахабно.
1 Серпня, 2018 07:19
Роман Це будинок органної музики, тоді чому віруючі починають обурюватись через заняття йоги?? Навіть якщо там інколи проводять костюмовано-співочі дійства (богослужіння), так звані віруючі не мають права качати свої права у світському закладі. У Львові досить церков, щоб там проводити свої ритуали. Дайте здоровомислячим людям займатись своїми справами , бо таке враження що все що робиться трохи не так як кажуть вам ваші попи, оскорбляють ваші "чуства вєрующих")
1 Серпня, 2018 03:05
Саша НЕ ДОПУСКАЮТЬ ВУЛЬГАРНОГО І ТАКОГО ЩО СУПЕРЕЧИТЬ МОРАЛІ? ЩЕ РАЗ ГАНЬБА ЗА БРЕХНЮ!
Сторінка:12
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!