Львів’ян попереджають про новий вид шахрайства

5990 1
Львівські правоохоронці закликають мешканців міста бути обережними та остерігатися «весільних» шахраїв. Про це інформує прес-служба ГУ МВС Львівської області.
фото: te.20minut.ua

фото: te.20minut.ua

У Галицькому райвідділі міліції розслідується випадок шахрайства, внаслідок якого 34-річний приватний підприємець зі Львова віддав шахрайці 23 тисячі гривень. «Ще наприкінці квітня потерпілий зустрівся з 36-річною мешканкою Золочева, яку знав тільки візуально. Жінка вміло подала себе як досвідченого організатора усіляких урочистостей. Тож підприємець без усіляких сумнівів передав їй 23 тисячі гривень на організацію весілля. Зараз правоохоронці встановлюють, на що саме витратила гроші зловмисниця. Весіллям вона не займалася і гроші потерпілому не повернула. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернувся до міліції.

Читайте також: Які види шахрайства найпоширеніші у Львові: 8 прикладів

Це протиправне діяння кваліфікується ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Його вчинення карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років», – йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

Нагадаємо, львів’ян також закликають бути обачними та не потрапляти на гачок телефонних аферистів.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
18 Грудня, 2015 17:22
саша Існує багато видів узаконених шахрайств , наприклад, "ліквідація" держустанови без правонаступництва.
Кожна держустанова (юридична особа) регулярно проходить процедуру так званої ліквідації -- після переобліку держустанова змінює код ЄДРПОУ. При цьому всі укладені договори з "ліквідованою" держустановою стають не дійсними. ---------------------------------------------Ви можете уявити ситуацію, щоб людина, яка має певні борги і обов"язки, раптом за своїм бажанням змінила свій паспорт, і тільки завдяки цьому відразу позбулася усіх своїх боргів і обов"язків?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!