Львову загрожує епідемія грипу. Поради, як вберегтися

11390 0
Минулого тижня, 28 листопада-4 грудня, у Львові зареєстрували 4 500 випадків зараження грипом, а показник захворюваності сягнув епідемічного порогу. Мешканців міста закликають берегти себе й вживати профілактичні заходи.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

За останні тижні випадки гострих респіраторних захворювань частіші, ніж за аналогічний період минулого року. Половину хворих на грип становлять діти, віком від 0 до 17 років.

Про те, що показник захворюваності у Львові рівний епідемічному порогу, повідомив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР. «Але це все відносно, будемо дивитися динаміку, будемо спостерігати, яка ситуація в школах, будемо дивитися на приріст, і тоді приймати відповідні управлінські рішення», - зауважив чиновник.

Читайте також: Як вберегтися від грипу. 3 поради від лікарів

Щоб уникнути грипу та ГРЗ, він порадив дотримуватися простих заходів профілактики:

Тепло вдягатися й тримати ноги в теплі. «Слід пам’ятати, що грип починається з ніг. Якщо мокрі ноги – організм переохолоджується, і є передумови для виникнення захворювань», – зауважив Володимир Зуб.

Частіше мити руки, тому що інфекція передається через дотики, особливо коли відвідуєте місця масового скупчення людей.

- При виникненні симптомів (кашель, підвищення температури, нежить тощо) і відсутності покращення протягом 3 діб – звертатися до лікаря.

- Хворіючи, залишатися вдома, щоб не наражати на небезпеку оточуючих: колег на роботі чи дітей у школі.

- При перших ознаках захворювання – бажано звертатися до медичних працівників. Але якщо намагаєтеся лікуватися самостійно – стежте за своїм станом: якщо впродовж 2-3 не відчуваєте покращення – негайно зверніться за медичною допомогою», - зауважує Володимир Зуб.

Читайте також: Без черг, але за записом. Що хочуть змінити в поліклініках

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!