Львів’ян просять допомогти облаштувати сквер, присвячений Кузьмі. Візуалізація

8039 0
У Львові має постати новий сквер на честь відомого співака Андрія Кузьменка. Повинен він з’явитися на площі Гасина, що на розі вулиць Коперника та Стефаника. Головний архітектор Львова розповів Tvoemisto.tv про кошторис проекту та основні проблеми на шляху втілення простору.
фото: facebook.com/"Місця щасливих людей" - Львів

фото: facebook.com/"Місця щасливих людей" - Львів

У грудні 2015 року У Львові підбили підсумки бліц-конкурсу на проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей», та оголосили переможців, чий проект буде реалізовано. Ним стала  студія дизайну з Дніпра «decorkuznetsov».

Загалом на конкурс було подано 6 проектів, серед яких 4 – львівських авторів, 1 – київських, та 1 – дніпровської студії «decorkuznetsov».

Перед учасниками конкурсу стояло завдання створити проект цілісного сучасного інтерактивного громадського простору, що містив би арт-об’єкт(и), присвячені творчості Андрія Кузьменка. Простір можна було розглядати як «мистецьку платформу», на якій талановиті й активні люди зможуть презентувати свої творчі доробки у сфері музики, просвітництва та образотворчого мистецтва.

Фінансування

Як розповідає Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, уже є попередній кошторис проекту, проте його ціна надто висока. Згідно із попередніми оцінками автора громадського простору, на його реалізацію необхідно півмільйона доларів. Місто виділило поки що  півмільйона гривень.

«Півмільйона гривень – це тільки початкові роботи. У них входить геодезична зйомка, проект демонтажу усіх бетонних та підпірних стінок, які є у поганому стані. А також для попередніх робіт. Окрім цього необхідно провести робочі напрацювання – створити кошторис, який повинен пройти державну експертизу. Тільки після того, як буде укладений бюджет, місто зможе виділити додаткові фінанси. Зараз немає остаточного кошторису, тож ми не можемо виділити додаткові кошти», - пояснює Юліан Чаплінський.

У той ж час у соціальних мережах уже з’явилась інформація, де небайдужих громадян просять допомогти фінансово у реалізації проекту.

Проект «Місця щасливих людей»

Проект переможців передбачає створення інтерактивного громадського простору з функціями імпровізованої сцени, груп лавок, зони схилу з сидіннями, паркуванням велосипедів, арт-об’єктом «нерв», арт-об’єктами з дерева та металу, різнопланового освітлення. Виглядатиме він наступним чином:

Тут планують, зокрема, створити і меморіальний пам’ятник

Також передбачена велопарковка, водні арт-об’єкти та інше.

Допомога

Як повідомив музикант Тарас Гаврик на своїй сторінці у Facebook, нині «Фонд пам’яті Кузьми Скрябіна» оголосив про старт збору коштів для облаштування громадського простору. Як написав музикант, його облаштування повинні розпочати вже восени.

Переказ коштів можна здійснювати на рахунок Благоднійного фонду Кузьми Скрябіна (окремо відкритий рахунок на будівництво скверу у Львові) : 

для фізичних осіб: через ПриватБанк

р/р 26002056209168
МФО: 380269
ЄДРПО:39716267
Столична Філія ПАТ КБ «ПриватБанк»
- в касах відділень Приватбанку 
- через термінали самообслуговування по всій Україні 
- платежі з карток через Приват24 (для клієнтів ПриватБанку) 
* тариф для тих, хто платить 0,50 грн незалежно від суми сплати 

Увага!!! Обов'язково в призначенні платежу вказувати: благодійна пожертва на побудування скверу «Місця щасливих людей» .
Без ПДВ.
для юридичних осіб 
- за допомогою реквізитів:
р/р : 26002056209168
МФО : 380260
ЄДРПО:39716267
Столична Філія ПАТ «КБ» «ПриватБанк»

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!