Львів'ян просять здати кров для 47-річного чоловіка та 5-річного хлопчика

4924 0
5-річному Стасу Халусу потрібні донори з третьою позитивною групою крові.
ілюстративне фото: Згурівська правда

ілюстративне фото: Згурівська правда

Львів'ян просять здати кров для 5-річного Станіслава Халуса, а також 47-річного Петра Кравчука повідомляється на сайті ДонорUA.

У вересні у Станіслава захворіло вушко. Призначене лікування не дало результату, тож хлопчика направили на МРТ і виявили рабдоїдну пухлину головного мозку. 25 жовтня Станіслав переніс операцію. Зараз хлопчик закінчив третій блок високодозної хіміотерапії. Він перебуває у хірургічному відділенні Чорнобильської лікарні. Потрібні донори на обстеження для здачі тромбоконцентрату та цільної крові з 3+ групою крові.

Читайте також: Як стати донором крові. 10 порад

У Петра Кравчука кілька тижнів тому діагностували лейкемію. Чоловік пройшов першу хіміотерапію, через день йому капають кров. Сам він з іншого міста, тому знайомих та друзів у Львові майже не має. Йому потрібні донори з будь-якою групою крові на цільну кров, а на тромбоцитну масу — тільки з 3+ групою крові. Зараз він лежить у гематологічному відділенні 5-ї міської клінічної лікарні. Талончики про здачу крові необхідно залишати в експедиції, щоб рідні могли забрати їх та отримати кров.

Здати кров можна по буднях у Львівському обласному центрі служби крові, що на вул. Пекарській, 65, з 8:30 до 13:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!