Львів’ян закликають долучатись до контролю пасажиропотоку в маршрутках

2768 0
У Львові оголосили набір людей для визначення реального пасажиропотоку в маршрутках, а також для проведення спільних із ДАІ рейдів у громадському транспорті. Про це, 29 квітня, під час брифінгу заявив керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.
фото: ua.comments.ua

фото: ua.comments.ua

«Для перевірки пасажиропотоку нам потрібно близько 200 осіб, нині, власне, і розпочинаємо набір», – розповів керівник ГО «За якісний транспорт». Святослав Товстига пояснив, що саме від пасажиропотоку залежить вартість проїзду в маршрутках. Його визначатимуть у травні, опісля активісти передадуть свої розрахунки у Львівську міську раду, пише dyvys.info.

Окрім цього, нині також розпочинають набір людей для проведення спільних з ДАІ рейдів у маршрутках. Активісти виявлятимуть у транспортних засобах порушення, далі звертатимуться в АТП з вимогою ліквідувати їх. Якщо це проігнорують, то спільно з ДАІ на порушників складатимуть протоколи.

«Протягом двох тижнів збиратимемо інформацію про порушення, мовиться про фанеру замість вікна, бляхи на задній частині сидінь, тріщини на лобовому склі тощо. Далі звернемося до кожного АТП, щоби вони усунули ці недоліки. Якщо протягом двох тижнів порушення не ліквідують, то спільно з ДАІ складатимемо протоколи. Штрафні санкції сягатимуть від 600-700 грн», – розповів Святослав Товстига.

За його словами, у Львові близько 10 автобусів їздить з фанерою замість вікна. «Пасажир може на неї опертись і випасти, якщо вона добре не зафіксована. Тому, такими методами ми стимулюватимемо перевізників, щоби вони позбулися цих порушень», – пояснив голова «За якісний транспорт».

Усі деталі за посиланням.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!