Коронавірус став агресивнішим. Львів’ян закликають дотримуватися карантину

15484 0
Серед хворих є багато молоді та осіб середнього віку. Вони без супутніх захворювань, але з важкими пневмоніями та кисневозалежні.
Фото: Maria Lysenko for unsplash

Фото: Maria Lysenko for unsplash

Станом на сьогодні у лікарнях Львова та області заповненість ліжок із коронавірусними хворими становить 50%. На стаціонарному лікуванні знаходиться більше 1900 пацієнтів. Найбільш завантажена інфекційна лікарня – там лікують 221 пацієнта. У Центрі легеневого здоровׄ’я перебуває 194 хворих, а у госпіталі у Винниках – 183. В області хворих найбільше у Стебницькій та Стрийській лікарнях. Через збільшення кількості хворих львів'ян закликають дотримуватися карантину.

Читайте також: На Львівщині зросла кількість хворих із Covid-19

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, у реанімації знаходиться більше 150 осіб, багато з яких важкі і кисневозалежні.

«Ситуація близька до тієї, що була в нас наприкінці жовтня минулого року. Кисню вистачає усім. З 3945 ліжок 3700 забезпечені киснем», – зазначив під час сьогоднішнього брифінгу Орест Чемерис.

Медик наголошує, що серед хворих є багато молоді та осіб середнього віку. Вони без супутніх захворювань, але з важкими пневмоніями та кисневозалежні.

За словами інфекціоністки Львівської обласної інфекційної лікарні Людмили Гринів, більшість хворих, які зараз перебувають у їхній лікарні, мають стан важкий або середньої важкості.

Читайте також: В Україні вкотре можуть повернути локдаун. За якої умови

«Більшість тих, хто на стаціонарному лікуванні, потребують кисневої терапії – мають ознаки дихальної недостатності, додалися проблеми із шлунково-кишковим трактом, нудотою, блювотою тощо. Досі такі клінічні випадки були, але поодинокі, зараз їх побільшало. Крім того, клінічно ковід став агресивнішим. На лікування йде 2 тижні і більше», – каже Людмила Гринів.

Що стосується вакцинації, то, за словами Ореста Чемериса, на Львівщині темп не є достатньо високий, оскільки до цього часу у нас працювала лише одна мобільна бригада. На вихідних уже 4 (у Стрию, Червонограді, Самборі та одна у Львові) і до кінця тижня їх буде 9.

Крім того, на Львівщині одна з мобільних бригад вже отримала сертифікат на щеплення вакцинацію Pfizer. Коли прибуде вакцина ця чи наступна партія AstraZeneca не відомо. Вакцинуються на Львівщині й залишковими дозами. 

Читайте також: Удруге із вірусом. На Львівщині відомо про сотню повторних госпіталізацій із Covid-19

Зазначимо, що через загострення ситуації із коронавірусною інфекцією міський голова закликав львів'ян дотримуватися карантинних вимог.

«Ця хвиля вірусу є дуже агресивною, щодня до лікарень поступає близько 30 нових пацієнтів. Ситуація досить тривожна, тому будемо змушені приймати достатньо непрості рішення. Щодо локдауну, тому думаю, що він цілком можливий. Зараз локдаун є на Франківщині, Закарпатті, Чернівецькій області. Також схожа ситуація є в світі: Естонія пішла на локдаун, в деяких країнах вже немає, де лікувати хворих. Хвиля вірусу поступово заповнює Львівщину, тому ми на порозі дуже непростих рішень, але вірю, що ми зі всім впораємось», – прокоментував сьогодні ситуацію міський голова Львова Андрій Садовий.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!