Львів’ян закликають не годувати лебедів, що зимуватимуть у Стрийському парку

3465 0
Аби лебеді могли комфортно зимувати у парку, на частині озера облаштували систему антиобледеніння.
Фото: управління екології ЛМР

Фото: управління екології ЛМР

Цьогоріч у Стрийському парку на зимівлю залишається тринадцять лебедів. Їх годуватимуть двічі на день спеціальними кормами, тож львів’ян закликають не підгодовувати птахів хлібом.

«Лебедів і качок не можна годувати хлібом – у птахів від нього починається ентерит. Підгодовуючи птахів хлібом люди надають птахам погану послугу, відучуючи добувати собі корм і вселяючи помилкову надію на легку зимівлю», – кажуть в управлінні екології ЛМР.

Аби лебеді могли комфортно зимувати у парку, на частині озера облаштували систему антиобледеніння, де вода взимку не замерзатиме.

За словами орнітологів, ділянки відкритої води є найважливішою умовою для комфортної зимівлі водних та коловодних птахів. Птахам взимку холод не страшний – складніше їм перенести голод.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!