Львів’ян закликають під час Зелених свят не прикрашати домівки зламаним гіллям

14454 0
Українська греко-католицька церква просить львів’ян не нищити дерева.
фото: www.umoloda.kiev.uа

фото: www.umoloda.kiev.uа

Із таким закликом звернувся референт Бюро УГКЦ з питань екології Львівської архиєпархії отець Микола Пришляк.

«Зіслання Святого Духа – одне з найбільших християнських свят. Закликаємо наших вірних відмовитися від звички озеленювати свої домівки та подвір’я зламаним гіллям дерев. Просимо підтримувати цю давню традицію прикрашання та озеленення без шкоди для довкілля. Так ми всі можемо продемонструвати, що це є справді свято життя», – зазначив він у коментарі для Tvoemisto.tv.

Читайте також: Чого нас вчив Любомир Гузар? Важливі тези Блаженнішого. Відео

Як додав отець Микола Пришляк, торішні заклики дали свій результат: «У багатьох храмах Львова від цього відмовилися. Львів’яни також позитивно реагували, прикрашали домівки квітами та зеленню».

Як відомо, в Україні православні і греко-католики відзначають свято Трійці на 50-й день після Великодня. Цього року свято припадає на 4-те червня. Вихідні триватимуть з суботи, 3-го червня, по понеділок, 5-го червня. 

Читайте також: Як працюватимуть банки і держустанови у Львові під час Зелених свят

Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!