Львів’ян закликають помолитися біля чудотворної ікони в соборі Святого Юра

2580 0
Її виставлять з нагоди початку Успенського посту.
Фото: Собор святого Юра

Фото: Собор святого Юра

У п’ятницю, 14 серпня, в архикатедральному соборі Святого Юрія виставлять ікону Теребовлянської Матері Божої, яку вважають чудотворною. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці собору Святого Юра.

Помолитися біля ікони можна буде після Божественної Літургії о 10:00, коли з нагоди початку Успенського посту митрополит Львівський Ігор запалить лампаду перед чудотворною Теребовлянською іконою.

Лампада горітиме цілодобово в намірі за зцілення недужих, за медичних працівників та їхні сім’ї, за всіх, хто у зоні ризику, та за Боже милосердя для подолання коронавірусу.

Додамо, що ікона Матері Божої Теребовлянської – одна з найстаріших «плачучих ікон» України. Походить із Підгорянського монастиря поблизу Теребовлі. Зберігається в архікатедральному соборі Святого Юра у Львові. Вона з давніх часів належала родині Римбалів, яка з покоління в покоління успадковувала священичий сан у Теребовлі. Першу згадку про ікону датують 1663 роком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!