Львів’ян запрошують безкоштовно перевірити рівень цукру в крові

8095 0
На Львівщині стартувала акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету», яка триватиме до 14 листопада. У цей час усі охочі зможуть безкоштовно визначити рівень цукру в крові.
фото: mailtimes.com.au

фото: mailtimes.com.au

Акція приурочена до Всесвітнього дня діабету, який відзначається в усьому світі 14 листопада та спрямована на здійснення профілактичних, психосоціальних, санітарно-освітніх заходів що­до захворюваності населення Львівської області на цю недугу. В Україні майже 3% населення хворіє на цукровий діабет. Про це повідомляють у прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

 «Дуже важливо нагадувати та пам’ятати про таку проблему як цукровий діабет. За минулий рік було обстежено близько 37 тисяч осіб, виявлено вперше – 2% осіб з підвищеним вмістом цукру в крові. На 1 жовтня 2016 року у Львівській області нараховується 63015 хворих на цукровий діабет, з яких 11 114 отримує лікування препаратами інсуліну (з них, 619 – діти). Прогнозована кількість інсулінозалежних пацієнтів на початок 2017 року складає 11 400 осіб», – зазначив головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ЛОДА з ендокринології Юрій Вендзилович.

До акції «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету» долучаються аптеки «3і», де 14 листопада буде проводитись безоплатне вимірювання цукру крові для усіх охочих за адресами:

№ 85 с.Сокільники, вул. Стрийська, 30

№ 37 м.Львів, вул. В.Великого, 51

№24 м.Львів, вул.Наукова, 47

№78 м.Львів, вул.Любінська, 104

№47 м.Львів, вул.Городоцька, 212.

Читайте також: Українцям не потрібно буде додатково платити за страхову медицину

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!