Львів’ян запрошують до почитання древньої ікони

6015 0
До 150-річчя ікони Матері Божої Неустанної Помочі, ювілей якої відбудеться у 2016 році, Львівська Провінція Редемптористів вперше в Україні та у Львові організовує зустріч паломників із Чудотворною іконою. Із 28 червня ікону відкриють для почитання.
фото: wikipedia.org, cssr.lviv.ua

фото: wikipedia.org, cssr.lviv.ua

За переказами, ікону Матері Божої Неустанної Помочі написав св. Лука у місті Антіохії, що на Сході. На початку V століття цариця Пульхерія перенесла її до Царгорода, а у 1496 році один купець із острова Крит перевіз святиню до Риму.

Пізніше, 1886 року Папа Римський Пій ІХ передав ікону Матері Божої Неустанної Помочі Редемптористам (Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, утворене для проповідницьких місій і духовного служіння серед найбільш упущених) та доручив особливу місію: «Зробіть її відомою у всьому світі». Відтоді культ образу поширюється, а Божа Мати через ікону та її копії винагороджує людей численними чудами.

28 червня 2015 року за сприяння Львівської провінції Редемптористів розпочинається урочисте паломництво храмами Львівської Митрополії цієї унікальної святині - ікони, яку освятив Папа Римський Франциск і яка прикладена до оригінальної Чудотворної ікони.

Урочиста зустріч паломників із іконою відбудеться у Львові о 18:00 у Церкві Матері Божої Неустанної Помочі, що на вулиці Сніжна, 1.

Детальніша інформація – за посиланням та за тел.: 0672730335 (Роман Мар’янович Шуст, декан історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!