Львів’ян запрошують до українсько-польської Молитви примирення

2619 0
В неділю, 1 листопада, у Львові відбудеться спільна Молитва примирення на українському й польському військових меморіалах Личаківського цвинтаря.
Фото: podoroziaib.org.ua, zaxid.net, gradleva.com

Фото: podoroziaib.org.ua, zaxid.net, gradleva.com

Збір учасників запланований на 13:15-13:40 год. біля входу на Личаківський цвинтар. Тоді всі разом переходять на територію меморіалу «Орлят», де  триватиме римо-католицька меса. Після неї о 14:00 год. спільна молитва із римо-католицькою спільнотою перед пам’ятним знаком на цвинтарі «Орлят», запалювання свічок і покладання квітів, після цього – перехід до пам’ятника воїнам УГА та спільна молитва на місці поховань українців.

Також цього року організатори запланували спільну молитву і на місці поховань воїнів АТО в долині меморіалу, та на могилах жертв Майдану.

Вперше спільна молитва між українцями та поляками на місці військових поховань відбулась 1 листопада 2002 року. Тоді спільно молилися кардинали Любомир Гузар та Мар’ян Яворський, дисиденти Яцек Куронь, Михайло Горинь, Мирослав Маринович і ще близько сотні громадських діячів з України та Польщі.

Організатори просять брати з собою свічки та квіти.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!