Львів’ян запрошують на Дні гуцульської культури

1689 0
Дні Гуцульської культури зберуть у центрі Львова понад 150 учасників.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

У неділю, 28 січня, на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться День Гуцульської культури – своєрідне театралізоване автентичне мистецьке свято, в якому беруть участь гуцульські партії колядників, творчі мистецькі колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва зі столиці Гуцульщини – Верховини Івано-Франківської області. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Початок заплановано на 14.00 год. На гостей свята чекає багатогранна автентична культурно-мистецька програма. Творчі народні колективи демонструватимуть унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – коляду, гуцульську співанку, запальний народний танець, гуцульське весілля, театральне мистецтво, показ автентичної гуцульської убирі (одягу) та інші культурно-мистецьких заходів.

Крім того, на площі діятиме святкова виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства та інших видів народного мистецтва Гуцульщини – так зване містечко майстрів. Також діятимуть видовищні майстер-класи з виготовлення гуцульського одягу, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вдягання гуцульської княгині, уміння танцювати «Гуцулку» й інші.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!