Львів’ян запрошують на гостину до «Львівського лицаря»

2024 0
У середу, 6 травня, «Львівський Лицар» запрошує до себе на «оглядини». У день Святого Юрія, в образі якого повернувся легендарний Львівський Лицар, волонтери цієї ініціативи запрошують усіх охочих оглянути військове обладнання, а також долучитись до збору коштів для його закупівлі.
фото: zbruc.eu, ipress.ua, epochtimes.com.ua

фото: zbruc.eu, ipress.ua, epochtimes.com.ua

Львів’яни та гості міста матимуть змогу ознайомитись з технічними пристроями, що закупляють волонтери для вояків, які зараз боронять Україну на Сході. Зокрема, учасники Оглядин зможуть побачити та спробувати у роботі тепловізори, біноклі, далекоміри, компаси. Окрім цього будуть представлені приціли та прилади нічного бачення.

На Оглядини до Лицаря запрошують із 13:00 до 20:00 за адресою вул. Коперника, 40а (палац Сапіги).

Довідка. Сто років тому Львів стояв перед небезпекою російської агресії. На потреби мобілізації львівська громада провадила збір коштів. У 1916 році для залучення благодійних пожертв на потреби війська у Львові був  створений Львівський Лицар: з дерева був вирізьблений лицар і кожен, хто складав пожертву на зміцнення війська, мав прав право забити у обладунки лицаря металевий цвяшок, у такий спосіб «зміцнивши» дерев’яного лицаря уже металевими латами. Майже через сто років для потреб зміцнення нашого війська до Львова повернувся Львівський Лицар в образі Святого Юрія Змієборця. Кожен, хто складає пожертву не менше аніж 100 грн., має право зміцнити щит Святого Юрія символічною металевою пластиною із викарбуваним символом Української Державності – Тризубом. Другу таку пластину жертводавець отримує у подарунок на пам’ять про подію. Третю - відправляють від імені жертводавця військовому у зону АТО. Зібрані кошти використовують на закупівлю термовізорів, приладів нічного бачення та іншого обладнання, яке вкрай потрібне нашим військовикам.

Контактні телефони: Андрій Салюк (067) 772 94 42, Іван Радковець (067) 939 70 19.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!