Львів’ян запрошують на громадське слухання щодо будівництва на Горбачевського

2836 0
Мешканці вимагають припинити будівництво, скасувати містобудівну документацію та передати землю на баланс міста.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

6 травня відбудеться громадське слухання про недопущення будівництва багатоквартирного житлового будинку з офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вулиці Горбачевського, 19. Про це йдеться на сайті ЛМР.

Читайте також: У Львові перевірять житловий комплекс, де збудували дев’ять багатоповерхівок замість п’яти

Натомість цю земельну ділянку пропонують передати на баланс міста для відновлення дитсадка. Проти нового будівництва виступають мешканці вулиць Горбачевського, Сахарова та Кастелівки, оскільки на території розташована стара вілла, збудована у 1929-1930 роках за проектом бюро Карля Ольґерда Юраша, Євгена Червинського та Альфреда Захаревича. Також звернення до НАН України скерували депутати міської ради Львова.

Земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Міська ДАБІ скасувала містобудівні умови та обмеження через невідповідність намірів забудови призначенню земельної ділянки: тут хочуть збудувати 5-поверхівку з цокольним поверхом, натомість за призначенням на цій ділянці можна збудувати не більше 4-х поверхів.

Утім інститут відновив містобудівні умови через суд та попри протести мешканців почав зрізати дерева під майбутнє будівництво. Тож мешканці вимагають припинити будівництво, скасувати містобудівну документацію та передати землю на баланс міста.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

Громадське слухання відбудеться у конференц-залі Національного лісотехнічного університету України (вул. Генерала Чупринки, 105) о 18:00, реєстрація учасників − із 17:30.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!