Львів'ян запрошують на музичний марафон пам'яті Василя Сліпака

1603 0
Марафон триватиме чотири дні і розпочнеться поминальною літургією в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

29 червня, коли від кулі снайпера загинув учасник АТО та всесвітньо відомий оперний співак Василь Сліпак, у Львові розпочнеться ІІІ Відкритий міжнародний музичний марафон «Тиха музика для роздумів», повідомляє прес-служба ЛМР.

Марафон триватиме чотири дні. Спершу в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться поминальна літургія, а об 11:00 освятять пам’ятник Василеві Сліпаку на Личаківському цвинтарі.

Читайте також: Сквер на Дорошенка назвуть на честь Василя Сліпака

Зі Львова того ж дня марафон перенесеться до Франції, у Лє-Ренсі. Підтримають його і Чернівці, Дніпро, Нью-Йорк, Юзес, Біла Церква, Тернопіль, Хмельницький, Маріуполь, Харків, Париж. Того ж дня, о 19:00, у Гарнізонному храмі у Львові виконають твір Йозефа Гайдна «Сім останніх слів Ісуса Христа».

30 червня о 19:00 у Львівській національній філармонії відбудеться концерт «Тиха музика: Валентин Сильвестров, Богдана Фроляк». Завершиться ІІІ Міжнародний музичний марафон пам’яті Василя Сліпака концертом «Валентин Сильвестров: Простір Пам’яті» у Києві.

Читайте також: Фільм про Василя Сліпака здобув нагороду на фестивалі в Португалії

Ідея проведення першого музичного марафону пам’яті Василя Сліпака, що вперше відбувся у Львові у червні 2017 року, належить Володимирові Сивохіпу, генеральному директору Львівської національної філармонії, Дмитру Кацалу, директорові Державної академічної хорової капели «Дударик» та Орестові Сліпаку, виконавчому директору Фундації Василя Сліпака.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!