Львів'ян запрошують на мистецьку Хресну дорогу на підтримку полонених українців

1689 0
Вона відбудеться вже сьогодні біля військового храму Стрітення Господнього.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Сьогодні, 14 квітня, у Львові біля військового храму Стрітення Господнього, що на вулиці Клепарівській, 30а відбудеться мистецька Хресна дорога на підтримку українським полоненим військовим та їхнім родинам. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Гасло заходу – «Повертайся, брате!». У Хресній дорозі буде 14 стацій, для кожної з яких митці створили по картині. Також на кожній читатимуть вірші, присвячені подіям в Україні у 2013-2018 роках: Майдан, початок АТО, анексія Криму, Іловайський котел тощо.

До участі в заході запрошують колишніх полонених та родини тих військових, які зараз перебувають у російських в’язницях.

Від канонічної Хресної дороги запозичено кількість стацій та чин ходи. Організатори – митці та волонтери – створили додаткову стацію: збірний образ звитяжної України і її воскресіння (художник – Лев Скоп).

Над ідеєю та її втіленням працювали як професійні художники, так і аматори: Наталія Семанюк, Богдан Тихолоз, Данило Славінський, Мар'яна Мотика, Андрій Федуняк, Анна Вдовиковська, Катерина Ковцун, Ігор Білінський, Марта Гуль, Микола Струс, Марта Михайлець, Ганна Соляр, Алла Горпиніч, Ярослав Пиж.

Згодом картини подорожуватимуть Україною, аби їх побачили якомога більше людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!