Львів'ян запрошують на початок нового сезону у Львівській опері

1833 0
Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької відкриє 118 творчий рік презентацією спектаклю комічної опери «Дон Паскуале».
Фото: Yusypovych.com

Фото: Yusypovych.com

Прем'єра відбудеться 26-го серпня.

За словами генерального директора – художнього керівника Львівської Національної опери, народного артиста України Василя Вовкуна, на глядачів протягом усього творчого року чекають мистецькі несподіванки. А в день відкриття буде червона доріжка, якою відвідувачі увійдуть до храму мистецтва під музику у виконанні театрального брас-квінтету. Також відвідувачі зможуть насолодитися шампанським та стати свідками ще кількох акцій.

Вперше у Львівській опері прем’єрну виставу транслюватимуть онлайн.

Читайте також: У Львові виступить один з найкращих DJ планети. Як придбати квитки

Довідка. Спектакль комічної опери «Дон Паскуале» із епохи бельканто називають перлиною творчості італійського композитора Гаетано Доніцетті (1797 – 1848). Із шести десятків його творів цей спектакль вирізняється гумором і життєвою правдою. 

В опері «Дон Паскуале», написаній у 1842 році, ні на мить, починаючи з перших тактів віртуозної увертюри, не згасає бурхлива енергія, майстерна дотепність. 
Постановники опери «Дон Паскуале»:
диригент – заслужений діяч мистецтв України Михайло Дутчак, 
режисер – заслужений діяч мистецтв України Галина Воловецька,
сценограф – народний художник України Михайло Риндзак,
художник костюмів – Христина Козак,
хормейстери – лауреат всеукраїнського конкурсу Василь Коваль, Ірина Коваль
балетмейстер – заслужений артист України Сергій Наєнко.
26 серпня о 18-ій годині в головних партіях виступлять:
Наталія Курильців (Норіна), лауреат міжнародного конкурсу Олег Лановий (Ернесто), Дмитро Кокотко (дон Паскуале), лауреат міжнародних конкурсів Микола Корнутяк (Малатеста). 
Винахідлива режисура, вишукані сценічні костюми, красиве звучання оркестру і голосів – ось приваби прем’єрної вистави «Дон Паскуале», яка залишає неповторні враження. 
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!