Львів’ян запрошують на унікальну виставку експонатів часів Моцарта

3201 0
У Львові покажуть скрипку, на якій грав Моцарт, а також інші тематичні раритети.
Фото: stezhkamu.com

Фото: stezhkamu.com

13 липня у Палаці Потоцьких відкриють виставку експонатів часів династії Моцартів «Реквієм як початок. Від нерозгаданих таємниць до музичного життя у Львові в першій половині XIХ ст». Про це повідомляють організатори фестивалю.

Експозиція презентує музичні інструменти, партитури, предмети побуту на музичну тематику, живопис та ілюстрації часів династії Моцартів. Крім цього, відвідувачам представлять віднайдені цьогоріч тематичні раритети: келих та скрипка, які за припущеннями дослідників тримав у руках сам Франц Ксавер Фольфганг Моцарт, який мешкав у Львові.

Читайте також: У Львові відбудеться фестиваль LvivMozArt. Програма

Серед експонатів є й унікальна скрипка 1719 року з колекції Баворовських, виконана найкращим австрійським майстром того часу Даніелем Штадльманом – її очевидно тримав у руках видатний музикант, коли давав уроки юному Віктору Баворовському. Крім скрипки, представлять прижиттєвий портрет Франца Ксавера Моцарта, концертні афіші та живописні тй графічні твори театрального художника і пейзажиста.

Виставка відбудеться у межах співпраці Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького з фестивалем LvivMozArt.

Адреса: вул. Коперника, 15 (Палац Потоцьких)

Графік роботи: вівторок-п'ятниця: 11:00-17:00 (каса працює до 16:30); субота та неділя: 10:00-18:00 (каса працює до 17:30); понеділок: вихідний.

Запланована вартість квитків: 45 грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!