Львів’ян запрошують на вечір автентичної духовної музики

2448 0
У середмісті лунатимуть пісні з тисячолітніми текстами та музика, створена 500-700 років тому.
Фото: velychlviv.com

Фото: velychlviv.com

Завтра, 8-го травня Літургійний центр «Передання» проводить вечір «Спраглі справжнього…». Початок о 19:00 у дворику біля Домініканського собору. 
 
«Серед шумного сьогодення та безнастанного пошуку сенсу, запрошуємо зупинитися на мить та засмакувати тишу… Тишу, в якій здатні почути свою ідентичність та справжність. Зрозуміти зміст свого буття, навчитись відрізнити фальш від істини та дати простір Слову, яке сказане саме до тебе», — повідомила координатор-менеджер літургійно-музичного центру «Передання» Неля Ільченко.
 
Довідка. Літургійний центр «Передання» сформувався навколо спільнот Біблійної школи та спільноти церковних співців «Клірос», які досліджують традиції візантійсько-української духовної музики. Колектив виник у 2015 році у Лаврі Святого Йоана Хрестителя, при монастирському храмі Софії Премудості Божої, УГКЦ, (м. Львів). Керівником «Кліросу» є ієроманах Лука Михайлович.  Наприкінці 2016 року в результаті його багаторічної праці вийшов у світ літургійний збірника української середньовічної монодії «Стихирар», що є водночас богослужбовою книгою і науковою працею. Його укладеного на основі традиційних гимнів богослужбового жанру стихир XVI-XVIII стт. У жовтні цього року заплановано Перший Фестиваль Давньої Української Церковної Музики «Під Покровом». 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!