Львів’ян запрошують на масштабну виставку «Ангели»

8624 0
Мистецька подія стартує 20 червня і триватиме до 22 вересня.
Фото: Львівська галерея мистецтв

Фото: Львівська галерея мистецтв

20 червня у Львові відкриють виставку «Ангели», на якій представлять понад 400 експонатів із музейних та приватних колекцій. Серед них твори Рембрандта, Буше, Врубеля, Кульчицької, Новаківського, Шагала, Кабакова тощо.

Куратором виставки є Павло Гудімов. Її демонструватимуть упродовж трьох місяців у залах Палацу Лозинського (вул. Стефаника, 3) та Музею Пінзеля (пл. Митна, 2). 

«Мені закортіло по-особливому розкрити візуальний феномен Ангелів і створити своєрідну антологію, застосовуючи прийом кураторства, який назвав "виставка-книга". Ангели є всюди – це годі заперечити, проте не завжди: ми звернули увагу, що існували також часи без ангелів. А який час для ангелів сьогодні? Яка їхня роль і місце в сучасному прискореному і прагматичному світі? Тому пропонуємо сучасне візуальне дослідження образу ангела у форматах книжки й виставки», – розповідає Павло Гудімов.

Читайте також: Сьогодні львів'ян запрошують у ботсад на цвітіння півоній

Додамо, що виставкову частину розділять на 5 тематичних блоків. Перший блок – «Крилаті» – розповість про витоки ангелів серед численних крилатих істот міфології. Розділ «Сюжети» – про релігійні сюжети за їхньої участі. Блок «Архангели і ієрархії» – це погляд на чини небесної спільноти за участі української мисткині Альбіни Ялози. Розділ «Культура» присвячений історії образу ангела у мистецькій традиції. Остання частина «Ангели та люди» демонструватиме, як людство вплітало ангелів у своє повсякдення, як послуговувалось змістом цього образу.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!