Львів’ян запрошують обговорити європейськість міста Лева

1862 0
У кожному місті є сотні молодих людей з баченням «ідеального міста» чи «міста майбутнього». Такі ідеї націлені зробити місто більш зручним для життя його жителів через внесення інновацій (технології, транспорт, екологія, лідерство). У суботу, 16 травня, у Львові Представництво Європейського Союзу в Україні проведе хакатон «Моє європейське місце» – конкурс ідей, покликаний об’єднати творчу молодь та активістів заради інновацій в житті Львова.
фото: vsitury.com.ua, організатори проекту

фото: vsitury.com.ua, організатори проекту

Як розповідають організатори, мета хакатону - дати можливість молоді визначити актуальні проблеми Львова та запропонувати зміни, реалістичні для втілення. Хакатон – це молодіжний майданчик для створення проектів, які допоможуть Львову стати містом відкритим до змін, конкурентоздатним, привабливим для інвестицій та ще більш європейським.

До участі в хакатоні запрошуються до 40 активістів, які з допомогою модераторів розроблятимуть ідеї проектів в групах по 7-8 чоловік. Кожна група обере одну проблему, проект вирішення якої і представить як результат своєї роботи. Після презентації проектів учасники, шляхом анонімного голосування, оберуть один найкращий проект, який отримає підтримку.

Тематично проекти можуть стосуватись будь-яких актуальних проблем міста та регіону, зокрема:

· модернізації системи освіти задля стимулювання креативності в школярів та студентів;

· формування мистецьких просторів міста для обміну ідей між активними його мешканцями та створення можливостей для підтримки місцевих стартапів;

· вирішення питань інтеграції і порозуміння, етичних та культурних проблем (наприклад, виставки, події, поїздки, обміни);

· вирішення конкретних гуманітарних потреб жителів міста – житло, транспорт, медицина, робота, побут тощо;

· реформи в галузі місцевого бізнесу та забезпечення якісної взаємодії між бізнес-структурами та владою тощо.

На участь у хакатоні можуть подавати заявки усі охочі мешканці Львова та регіону. Для цього потрібно заповнити он-лайн-анкету.

Останній день реєстрації: 13 травня. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах. Про результати відбору учасників повідомлять 14 травня 2015 року.

Всі заходи проведені у Львові в рамках Днів Європи в Україні мають сприяти консолідації влади й суспільства задля вирішення нагальних проблем та потреб міста й регіону. Окрім конкурсу молодіжних проектів, 16 травня у кафе «Тераса на Ринку» на площі Ринок відбудеться панельна дискусія-публічні дебати на тему «Чим Україна та Львів можуть надихнути Європу? Чим Україна може збагатити Європу?». Під час дискусії учасники обговорять питання європейськості Львова та України, визначать ключові сфери виробництва та розвитку Львова.

Хакатон та панельна дискусія у Львові є частиною програми Днів Європи в Україні та відбувається в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (публічних заходів, вуличних акцій, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС проводить в різних містах України. Мета кампанії –  поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС у різних галузях.

Дата проведення: 16 травня, субота, з 10.00 до 18.00 год.

Місце проведення: креативний простір «Communa» (м. Львів, вул. Галицька, 1).

Контакти для додаткової інформації: Ольга Гуртовенко, тел. 050 82 02 777, [email protected]

Опублікувала Наталія Середюк

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!