Львів’ян запрошують скористатися програмою допомоги для утеплення житла

4297 0
Для утеплення індивідуального житла львів'янам та мешканцям області пропонують «теплі» кредити та фінансову допомогу.
фото: budportal.lutsk.ua

фото: budportal.lutsk.ua

З 6 жовтня в Україні відновили дію Урядової програми з енергоефективності у напрямку придбання населенням енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодування залучених кредитних коштів. Про це повідомили в  департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації.

Відтепер державні банки – Ощадбанк та Укргазбанк знову видають фізичним особам «теплі» кредити у рамках програми.

Мешканці області, які отримають кредит, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення тощо отримають від держави безповоротну фінансову допомогу у розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів.

Така компенсація надаватиметься і тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Окрім загальнодержавної Програми енергоефективності, жителі Львівщини можуть скористатись обласною програмою, відповідно до якої позичальникам відшкодовується 15% - 20% річних відсоткової ставки за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження.

Слід зазначити, що протягом 2016 року Програмами стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів скористались 5 514 мешканців області, які отримали кредити на загальну суму понад 93 млн грн. Сума відшкодування з обласного бюджету склала 14,7 млн грн.

З питань участі в Урядовій програмі з енергоефективності потрібно звертатися до Call-центру при Держенергоефективності за тел.: (044) 296-71-60, 292-32-57 та e-mail: [email protected],[email protected], [email protected].

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!