Львів’ян запрошують відвідати Місто професій у парку Франка

10742 2
На заході діти мають можливість зрозуміти суть та значення представлених професій.

25 травня з 12:00 до 16:00 у парку Івана Франка відбудеться дитячий профорієтнаційний захід «Місто професій». Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла засновниця проекту Тетяна Люлька.

На заході діти зможуть краще зрозуміти суть певних професій, які представлятимуть в ігровому форматі із використанням справжньої атрибутики та залученням фахівців різних галузей. Вхід у «Місто професій» вільний. При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість «влаштуватися на роботу». Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей діти починають «працювати». Цьогоріч на Місті професій діти зможуть «попрацювати», зокрема, рятувальниками, пожежниками, кінологами, вибухотехніками, поліцейськими, лікарями, соціальними працівниками, криміналістами, будівельниками, перукарями, агрономами, ветлікарями, діджеями, автослюсарями, продавцями, банкірами, кухарами, акторами, моделями, кравчинями.

Тетяна Люлька зазначає, що кожного року проекти присвячують різним темам, і цьогоріч це наука та технології. Відповідним спеціальностям відведуть найбільше локацій.

Читайте також: У Львові поширюють інформацію про смерть дитини від напою «Тархун». Це фейк

«Ми вважаємо що наша держава має величезний інтелектуальний потенціал, і ми повинні пояснювати молоді, а особливо дітям, чому престижні, наприклад, професії інженерів, а не лише IT-направлення», — каже вона.

За словами Тетяни Люльки, філософією проекту є виховання свідомого вибору.

«Коли людина займається улюбленою роботою, вона виконує її якісно та з любов’ю. Результатом такої роботи стає якісний продукт та послуги. Працівники, які представляють професії на заході, дійсно люблять свою справу і з задоволенням демонструють переваги улюбленої роботи, що сприяє формуванню у дітей правильного уявлення про майбутню кар’єру», — говорить вона.

Вперше захід пройшов в 2014 році в 12 містах України. Учасниками стали понад 40 тисяч дітей віком від двох до вісімнадцяти років. У 2015 році у Місті професій взяли участь майже 100 тисяч дітей в 25 містах України, а у 2016-му — майже 350 тисяч. У Львові цьогоріч організатори очікують понад 10 тисяч дітей-учасників.

Софія Панькуша


Читайте також:
14 Травня, 2019 20:28
Валентина А з якого віку дитину варто приводити на цей захід??
11 Травня, 2019 17:19
666 ... чомусь дискриміновані такі "хлібні" професії "президент" , "народний депутат" , "ікспедух і ікспердуха" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!