Львів’янам відшкодують 50% витрат на енергоефективні заходи

7891 0
Львів’яни гарантовано зможуть отримати додаткову фінансову допомогу на підвищення енергоефективності житла за програмою «теплих» кредитів.
фото: ecotown.com.uа

фото: ecotown.com.uа

«Відтепер львів’яни, які захочуть утеплити будинки, встановити прилади обліку води, електроенергії, замінити вікна на енергоощадні тощо, можуть скористатися державною програмою «теплих» кредитів та отримати відшкодування 50% суми залучених коштів. За Урядовою програмою – 35%, за міською – ще 15%. Окрім цього, з обласного бюджету їм компенсуватимуть 5% відсоткової ставки», – прокоментував рішення Львівської міської ради Голова Держенергоефективностей України Сергій Савчук.

Голова Агентства додав, що таке співфінансування енергоефективних заходів з трьох джерел дозволяє вдвічі здешевити їхню вартість.

Читайте також: В Україні змінили умови надання «теплих» кредитів. Інфографіка 

За програмою «теплих» кредитів львів’яни можуть отримати компенсацію на придбання такого обладнання: радіатори опалення, вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом, рекуператори тепла вентиляційного повітря, вузли обліку води, багатозонний лічильник електроенергії, теплоізоляційні матеріали, теплонасосна система опалення або гарячого водопостачання, система сонячного теплопостачання або гарячого водопостачання, – повідомляють на сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. 

Скористатися програмою можна через такі державні банки: «Приватбанк», «Укргазбанк», «Ощадбанк» та «Укрексімбанк».

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!