Львів'янка Марія Музичук здобула бронзу Чемпіонату світу з шахів у Росії

2390 0
Цьогоріч Чемпіонат світу проходив у російському Ханти-Мантійську.
фото: Анна Музичук/Facebook

фото: Анна Музичук/Facebook

Львів'янка Марія Музичук завоювала бронзову медаль цьогорічного Чемпіонату світу з шахів серед жінок, який відбувається у Ханти-Мантійську. Про це повідомила її сестра Анна Музичук на своїй сторінці у Facebook.

У півфіналі після чотирьох партій вона поступилася екс-чемпіонці світу росіянці Катерині Лагно з рахунком 1:3. Також бронзову медаль отримала росіянка Олександра Костенюк, яка у півфіналі поступилася чинній чемпіонці світу Цзюй Веньцзюн. Анна Музичук також брала участь у чемпіонаті, проте поступилася Олександрі Костенюк на стадії 1/4 фіналу.

Читайте також: Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова

Нагадаємо, що на чемпіонат світу в Росії вирішили поїхати п'ять українок. Пізніше Анна та Марія Музичук пояснили, що вирішили взяти в ньому участь, щоб не втратити свої титули. У грудні 2017 року Анна Музичук не поїхала на Чемпіонат світу з бліцу та швидких шахів, який торік відбувався у Саудівській Аравії, через обов'язкову вимогу для шахісток носити арабську абайю. Таким чином, вона втратила два чемпіонські титули. За чотири дні запис української шахістки Анни Музичук про бойкот Чемпіонату з шахів у Саудівській Аравії став найпопулярнішим в українському сегменті Facebook за весь час його існування. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!