Львів’янка замурувала браму австрійського будинку, щоб зробити санвузол. Оновлено

23811 0
Мешканка будинку на вул. Янки Купали, 21 самовільно замурувала браму в двоповерховій кам’яниці початку ХХ ст, щоб приєднати територію загального користування до своєї квартири і облаштувати там ванну.

Оскільки квартира була без вигод, таким чином мешканка вирішила розширити площу помешкання, попросивши перед тим дозволу у сусідів, однак не узгодивши свої дії з райадміністрацією, повідомив tvoemisto.tv заступник голови Шевченківської районної адміністрації Михайло Космина.

Завтра ЛКП «Балатон 409» передасть протокол про самовільне захоплення приміщення і перепланування квартири в адмінкомісію, яка накладе штраф на мешканку. Однак, якщо вона (мешканка, - ред.) звернеться з відповідними документами до міжвідомчої комісії, щоб узаконити свої дії, їй можуть дозволити перепланувати квартиру.

«З боку ЛКП мешканці дали попередження – або узаконити самовільну забудову, або демонтувати. Теоритично облаштувати там ванну можуть дозволити. Питання стоїть так – або вона демонтує це, або вона підготує документи на погодження експлуатації квартири з цими змінами. Все залежить від того, чи зайняття місця загального користування не позначиться на доступі інших мешканців будинку до квартир та інших місць загального користування», - пояснив Михайло Космина.

Проте штраф мешканка заплатить у будь-якому випадку. Входом, який вона замурувала, не користувалися, у будинок можна зайти з іншого боку.

«Мешканка стверджує, що приєднала це приміщення, маючи добрий намір це узаконити, а скарг від сусідів не надходило», - зазначив заступник голови Шевченківської райадміністрації.

Як дізналося tvoemisto.tv будинок на вул. Янки Купали, 21 не належить до пам’яток архітектури.

Видання ZAXID.NET з'ясувало, що львів’янка Ірина Ольхова ще три роки тому добудувала тут одну кімнату. Вона розповіла виданню, що в цьому будинку має квартиру площею 11 кв. м, у якій проживала разом з дочкою, зі згоди сусідів добудувала дві стіни і зі спільного коридору зробила маленьку кімнатку для новонародженої внучки.

Відповідних дозвільних документів на таку добудову не було. Проте жити в одній кімнаті без санітарних умов, кухні та навіть умивальника, ще з маленькою дитиною практично неможливо, запевняє жінка. А на нову квартиру в них не було грошей, тож з народженням дівчинки вирішили покращити свої житлові умови саме в такий спосіб. «Ми зробили таку маленьку дитячу кімнату, тут неповних 9 кв. метрів», – уточнила пані Ірина.

Щоб зробити добудову, крім підписів сусідів, потрібні документи, яких Ірина Ольхова не встигла зробити. Головний інженер ЛКП «Балатон 409» Наталя Лобаз уточнила список потрібних документів: «Вона мала прийти до ЖЕКу, позбирати всі документи по установах, технічний паспорт, всі документи, які вона має, взяти ордер на свою квартиру, принести до ЖЕКу, завірити копії паспорта, взяти зробити проект і подати на міжвідомчу комісію». Тому мешканка має сплатити штраф у 51 гривню. Вона починає збирати документи, щоб узаконити добудову. За законом, на одну людину має припадати 13,5 кв. м житла. Тепер сім’я Ірини Ольхової має 20 квадратів на трьох.

Фото: Вікіпедія


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!