Львів’янки грають класичну музику немовлятам та хворим у лікарнях

4928 0
На переконання Катерини Мички-Гірник, класична музика добре впливає на розвиток дітей та видужання хворих.
фото: сторінка Катерини Мички-Гірник у Facebook

фото: сторінка Катерини Мички-Гірник у Facebook

Викладачка музичної школи Катерина Мичка-Гірник з сестрою грала на скрипках класичні твори у пологовому будинку для недоношених новонароджених.

Як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv сама скрипалька, вона спостерігала, як музика впливає на її власну дитину і як подібну практику застосовують за кордоном. На її переконання, класична музика добре впливає на розвиток дітей та видужання хворих. Свою ініціативу вона називає не проектом, а способом життя.

«Людське тіло – це теж інструмент, і звучання скрипки допомагає налаштувати цей інструмент. Ми не усвідомлюємо, не цікавимося цим. Часто люди зневажливо ставляться до класичної музики, ніби це щось непотрібне. У Європі досліджують цей вплив, і там грати у пологових будинках і лікарнях – не рідкість», – розповідає Катерина.

Читайте також: Мажори та мінори «Піккардійської терції».Розповідає Славко Нудик

Скрипальки постійно грають у різних лікарнях Львова. Під час зимових свят вони виконували класичні твори для одиноких людей похилого віку та людей з інвалідністю.

«Пані лежача, вмираюча вже після нашої гри стала себе значно краще почувати, навіть заспівала наприкінці виступу», – ділиться скрипалька.

Катерина Мичка-Гірник і надалі планує організовувати такі виступи. Для цього вона шукає меценатів, які б оплатили паливо, транспорт та інші супутні витрати для виступів у лікарнях. Охочі допомогти можуть звертатися до Катерини у Facebook.

Марія Очеретяна, Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!